Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Izetbegović uzvraća: Radončić kao dokaz iznosi članke stare 17 godina

Must Read

SARAJEVO – Radončić nije ministar sigurnosti kakvog ova zemlja zaslužuje, poručeno je iz Ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića nakon istupa ministra sigurnosti u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Izetbegovićeva ureda je priopćeno kako je cjelokupna bosanskohercegovačka javnost imala priliku vidjeti način na koji je Radončić “iznova demonstrirao moralnu i svaku drugu nekompetentnost za dužnost koju obavlja”.

 

Izetbegović duboko vjeruje kako će sudski proces protiv Fahrudina Radončića, koji slijedi, jasno pokazati da je sve što taj čovjek govori o obitelji Izetbegović i Stranci demokratske akcije potpuna neistina i gruba povreda svih normi ljudskog, civiliziranog, novinarskog ili ministarskog ponašanja, navedeno je priopćenju.

– Ministar Radončić je svoje neprimjerene i u povijesti demokratskih država nezabilježene optužbe i klevete protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Parlamentu BiH objašnjavao novinskim člancima starim 17 godina a i njih u mnogim segmentima krivitvorio. Nikakvih relevantnih dokaza za svoje optužbe nije pokazao. Ponašao se kako je navikao, tj. kao ona vrsta novinara koja je navikla da blati i uništava ljude svojim lažima. Nije to ministar sigurnosti kakvog ova zemlja zaslužuje, navodi se u priopćenju Izetbegovićevog kabineta.

Dodaje se kako se ovakvim ponašanjem ministra sigurnosti prema članu Predsjedništva BiH nanosi nenadoknadiva šteta ugledu države i kredibilitetu njezinih institucija.

Podsjećamo, na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ministar sigurnosti Fahrudin Radončić obrazložio je navode i tvrdnje koje je iznio u magazinu “Obzor”, a “na račun” SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Izetbegović naložio ubojstvo Leutara

– Ovdje imam novinski tekst gdje je navedeno da je Izetbegović naložio ubojstvo Leutara, a obećana nagrada bila je 100.000 maraka. Nesporno je i da je Nedžad Ugljen neposredno pred likvidaciju išao po redakcijama i govorio da će ga likvidirati Bakir Izetbegović. To je jasno navedeno i u tekstu iz “Dana” gdje je opisano kako je Senada Pećanina zaustavio Ugljen i rekao mu da će ga Bakir likvidirati, kazao je Radončić.

Dodao je da je suština u tome da on, kao ministar sigurnosti, ima odgovornost da govori otvoreno i transparentno i da otkrije sva politički motivirana ubojstva.

– Ako netko misli da će me prijavljivanjem ovom parlamentu obeshrabriti u tome, teško se vara. Nije ovdje slučaj samo s bošnjačkim dijelom. Netko je digao i u zrak auto Željka Kopanje. U posljednjih 20 godina smo učinili sve da se ta ubojstva ne razotkriju. Ako hoćemo istinski obračun s kriminalom i korupcijom, ubojice se moraju otkriti, rekao je Radončić.

Osvrnuo se i na prikupljanje novca iz Turske za pomoć BiH, a Radončićeva (bivša) novina, Dnevni avaz , objavila je ranije priču ‘ Gospodari bošnjačkih prstenova’ u kojoj tvrdi kako je Izetbegovićeva obitelj ”kontrolirala i prisvojila ovlasti za prikupljanje novca i pomoći”.

U tom tekstu, navodi se kako se Izetbegović od optužbi brani tuženjem Radončića i Avaza te da Izetbegović ništa u životu nije napravio, osim što je ostao „mali sin velikog oca“.

dnevno.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -