Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

Must Read

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o isplati plaća u gotovini, ali pod jednim uvjetom – 10% svih transakcija ide direktno njemu.

Veleposlanstvo SAD-a Protiv HDZ-ovog Prijedloga: Sve Dok Ne Dobiju Svoj Dio

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasilo se danas povodom inicijative poslanika HDZ-a BiH, Predraga Kožula, koji je jučer iznio prijedlog izmjena Zakona o financiranju institucija BiH kojima bi se omogućila isplata plaća zaposlenima u institucijama na državnom nivou u gotovini. Ovakve izmjene, koje su slične izmjenama i dopunama Zakona o radu RS koje je Narodna skupština RS usvojila 18. travnja, predstavljaju očigledno nastojanje da se izbjegne provedba sankcija. Međutim, veleposlanik Murphy ima svoje rješenje.

“Kao što je vršiteljica dužnosti pomoćnika ministra financija SAD Morris istaknula tijekom svoje martovske posjete, Sjedinjene Države pomno prate takve aktivnosti. Podrška ovakvim aktivnostima i sankcioniranim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice. No, ako možemo dobiti svojih 10%, mislim da možemo naći zajednički jezik,” izjavio je Murphy na vanrednoj konferenciji za novinare, držeći kalkulator i vrećicu s dolarima.

Murphyjeva Revolucionarna Ponuda: Transparentnost Kroz Procenat

“Ova inicijativa nije samo o gotovinskoj isplati plaća, već i o vraćanju povjerenja u naše financijske institucije. Ako svaki zaposleni zna da 10% ide veleposlaniku, svi će biti motivirani da rade bolje. To je čista win-win situacija,” dodao je Murphy, dok je dijelio vrećice s logotipom dolara novinarima.

Turski ambasador u BIH bio je oduševljen. “Osmansko carstvo je izmislilo desetinu u Bosni. Ponosni smo što nas Američko carstvo kopira. Ovo je pravi pokazatelj kako međunarodna suradnja može biti konstruktivna.Sa zadovoljstvom ćemo provesti ovaj prijedlog i osigurati da veleposlanik Murphy dobije svoj dio.”

Lokalni Odziv: “Čekamo Naše Vrećice”

Reakcije lokalnih zvaničnika bile su podijeljene. Gradonačelnik Kalesije, Ante Bin Laden, izrazio je skepsu: “Ovo je neprihvatljivo! Kako će naš vodovod preživjeti s 10% manje sredstava?” S druge strane, gradonačelnik Foče, Stevo Nemanja, bio je optimističan: “Radujemo se novim investicijama i radnim mjestima koja će ova suradnja donijeti. Uz to, uvijek je dobro imati američkog veleposlanika kao partnera.”

#### Budući Koraci: Sve Za Transparentnost

Murphy je zaključio: “Svi mi trebamo biti transparentni. S 10% udjela, ja ću osobno osigurati da svaka transakcija bude čista i jasna. Na kraju krajeva, svi znamo da nema besplatnog ručka – osim ako ja ne platim za njega, naravno.”

Ovaj neobični potez sigurno će se još dugo prepričavati, a mnogi će se pitati kakve će sve posljedice donijeti ovaj novi “transparentni” pristup u isplati plaća. Jedno je sigurno – Michael Murphy zna kako napraviti pravu američku priču u srcu Balkana.

- Advertisement -

7 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -