Četvrtak, 13 lipnja, 2024

SUD BIH: NE možemo kao svjedoka uzeti Schmidta, predstavnika više rase u BIH

Must Read

Sud BiH odbio saslušanje Schmidta kao svjedoka na suđenju Dodiku

U nevjerojatnom obrtu događaja, Sud BiH je odlučio da Christian Schmidt, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, predstavnik ugledne više rase u BIH, nije dovoljno “nizak” za svjedočenje na suđenju predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, i v.d. direktoru Službenog glasnika Republike Srpske, Milošu Lukiću.

Osim Schmidta, na sudskoj klupi neće sjediti  ni Michael Gahler. Sutkinja Sena Uzunović bila je neumoljiva: “Ne možemo kao svjedoka uzeti pripadnika više rase. Ti ljudi imaju prečeg posla od gublenja vremena s nama nižom rasom, a i stropovi nam nisu nešto visoki da ih primimo pod krov naše trošne i korumpirane bosanske sudačke kuće. Pardon, Murpheyeve.

Međutim, Sud BiH je otvorio svoja vrata Srebrenki Golić, predsjednici Vijeća naroda Republike Srpske, i Jeli Pajić Baštinac, tajnici predsjednika Republike Srpske, koje su smatrane dovoljno “niskim” da mogu svjedočiti. Također, Dalibor Panić i Goran Bosančić dobili su zeleno svjetlo za svjedočenje u korist Lukićeve obrane.

Dopisnik Srne javlja da je Tužiteljstvo BiH nastavilo s ulaganjem materijalnih dokaza, dok Sud BiH procjenjuje njihovu visinu i težinu. Današnja je rasprava završena u mirnom tonu, bez Schmidta, Stevandića i Gahlera koji su ostali visoko iznad sudskih vrata.

Sljedeća je rasprava zakazana za 19. lipnja u 13:00 sati, kada će obrana konačno početi s iznošenjem svojih dokaza. Ostaje za vidjeti hoće li se Sud BiH do tada prilagoditi novim standardima “visine” svjedoka.


NAPOMENA: Ovo je parodična verzija članka.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -