Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Mostarskom pjesniku Mirku Božiću danas uručena nagrada Zdravko Pucak

Must Read

Književna nagrada “Zdravko Pucak” danas je u karlovačkoj Knjižnici za mlade i službeno uručena 30-godišnjem pjesniku iz Mostara Mirku Božiću, laureatu na ovogodišnjem natječaju karlovačkog ogranka Matice hrvatske i Grada Karlovca.

Božić je nagrađen za zbirku “Mrlje na njeznim rukama” koja je, po mišljenju prosudbenog povjerenstva, među 13 pristiglih bila najbolja, prenosi KAportal.hr.

Mladi mostarski pjesnik danas se predstavio Karlovčanima čitavši stihove iz svoje zbirke koja će od kraja godine dobiti svoj tiskani oblik. Po riječima Draženke Polović iz prosudbenog povjerenstva, Božićeve stihove odlikuje žestok izraz i kompaktnost, dodiruje aktualne teme u društvu i kritizira ih, ali na način razriješen bilo kakvog ideološkog stanovišta.

Koliki je značaj nagrade “Zdravko Pucak”, dodala je Polović, svjedoči daljnji pjesnički rad laureata koji su redom zauzimali značajno mjesto na hrvatskoj pjesničkoj sceni.

Sutra će u karlovačkoj gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić biti predstavljena i nagrađena zbirka stihova s prošlogodišnjeg natječaja, djelo mladih karlovačkog pjesnika Luke Mavretića “Stopom u nebo”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -