Published On: Uto, tra 9th, 2013

Mostarski robot jedini iz ovog dijela Europe na natjecanju robotike u Izraelu

Predstavnicima i partnerima BiH na natjecanju robotike „FIRST“ u Izraelu danas su dodijeljene medalje u Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru. Tim “Duh ujedinjene Neretve” predvodi UWC Mostar u suradnji sa srednjim školama grada Mostara  i jedini je tim iz ovog dijela Europe koji predstavlja BiH na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju.
Danas je predstavljen projekt, kao i robot tima „Duh ujedinjene Neretve“ kojeg su prezentirali članovi i mentori tima:  Krešimir Merdžo, Goran Livančić i Marko Vuković.
Tim koji je predstavljao Mostar i Bosnu i Hercegovinu činili su učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, Elektrotehničke škole Mostar, te studenti Informatičkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Strojarskog fakulteta i Građevinskog faklulteta Sveučilišta u Mostaru. Mentorica projekta bila je direktorica Koledža ujedinjenog svijeta, Valentina Mindoljević.
„Do sada je tim “Duh ujedinjene Neretve” osvojio četiri prestižne nagrade, kojima su učenici nagrađeni za unaprijeđenje tehnologije i znanosti, vrijednosti FIRST-a i internacionalizma, te za pozitivan utjecaj na zajednicu“, kazala je Mindoljević, te dodala kako je tim iz Mostara pohvaljen za dobru suradnju tijekom natjecanja.
Zahvalnice su dodjeljene partnerima i sponzorima ovogodišnjeg pojekta: HT Eronet, DHL BiH, Hering d.o.o., Intera TEhnološki Park, Alfa Therm, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru.
Pogled.ba