Published On: Uto, stu 2nd, 2021

Mostar objavio broj registriranih automobila i broj parkirnih mjesta

U Gradu Mostaru je u 2020. godini bilo registrirano 41.379 cestovnih motornih i priključnih vozila što je 54 posto od ukupnog broja registriranih vozila u HNŽ, navedeno je u radnoj verziji Strategije razvoja Grada Mostara 2022. – 2027. dostupnoj građanima na analizu i komentare, a koja će biti strateški dokument za razvoj Grada Mostara.

Broj cestovnih motornih i priključnih vozila bilježi rast u odnosu na 2016. godinu kada je broj cestovnih motornih i priključnih vozila u Gradu Mostaru bio 37.470, navedeno je u dokumentu.

Od ukupnog broja registriranih cestovnih motornih i priključnih vozila u 2020. godini u Gradu Mostaru bilo je 87 posto putničkih vozila. Dodaje se kako je na području Grada Mostara sustav javnog parkiranja uređen Odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim površinama i Odlukom o korištenju javnih parkirališta i visini naknade.

”Navedenim odlukama javni parkinzi u Mostaru podijeljeni su na tri zone. Na području Grada Mostara dostupno je ukupno 1.023 uređenih parking mjesta koji se naplaćuju, 56 invalidskih parking mjesta, 26 rezerviranih te 48 taxi mjesta, što ne zadovoljava potrebe građana i poslovnih subjekata uvažavajući činjenicu povećanog broja vozila ali i frekventnosti posjeta turista i drugih posjetilaca Gradu Mostaru.

S tim u vezi, u junu 2021. godine Gradsko vijeće Mostar donijelo je i Odluku o usvajanju programa izgradnje parking mjesta – garaža u Gradu Mostaru. Razvojna potreba u ovom kontekstu odnosi se na razmatrane i implementaciju novih mogućnosti za proširenje mreže parking mjesta na području Grada, pri čemu primjena koncepta javno-privatnog partnerstva može biti adekvatna opcija”, navedeno je.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Jurica
Jurica
1 mjesec prije

Sve više i više vozila.