Published On: Uto, lis 2nd, 2018

Mostar: Marko Tomaš predstavio novu zbirku pjesama

Književnik Marko Tomaš predstavio je u utorak u Mostaru svoju novu zbirkupjesama “Trideset deveti maj”.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom predstavljanju zbirke objavljenje u izdanju beogradske kuće LOM te zagrebačke naklade Jesenski&Turk.

Tomaš je novinarima uoči predstavljanja kazao kako je koncept zbirke bio takav da je pokušao od svojih dosadašnjih poetičkih i etičkih stremljenja napraviti sintezu u jako malom broju pjesama i to ukoričiti u jednu knjigu.

Zbirka nosi naziv ‘Trideset deveti maj’ jer ja neprestano zadnjih par godina jadikujem kako je užasno dosadno doživljavati svake godine u istim ciklusima iste stvari kao trideset deveto proljeće u životu, trideset deveto ljeto u životu, i postavlja se pitanje mogu li se promijeniti godišnja doba i trebamo li izmisliti još jedno, kazao je Tomaš.

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Kod raznih nakladnika objavio je sedam samostalnih i tri skupne zbirke pjesama. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com, 6yka.com, portal-udar.com te u časopisu Urban Magazin. Kolumnist je mariborskog dnevnog lista Večer. Živi i radi u Mostaru.

(Fena)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare