Srijeda, 24 travnja, 2024

SPECIJALCI KONAČNO NA ULICAMA: Nešto se navodno dogodilo u Mostaru?

Must Read

19:24 Specijalci su uz uporabu sile i suzavca krenuli na prosvjednike kod Skupštine HNŽ-a, a počela su i uhićenja. NA FB profilima Mostarci pišu ovako:

Teška noć za Mostar. Prosvjedi su poprimili otvoreni antihrvatski karakter! Na tisuće Bošnjaka iz istočnog dijela grada prešle u hrvatski dio grada i iza sebe ostavljaju pustoš i požare.   BHTV javlja: – “U zapadnom Mostaru nigdje policije! Gori zgrada HDZ-a, gradska vijećnica, županijska vlada… prosvjednici idu prema Mepas Mall-u?! Radnje se pljačkaju!”

Drugi status:

Za to vrijeme Srećko Bošnjak tvrdi da nema tko narediti policiji ništa. Zapaljeno je sedam zgrada u Mostaru. Sve osim znakovito – zgrade Federalne vlade. Ima li itko tko može zaustaviti ovu rulju u svojemu rušilačkom pohodu?! Tko će odgovarati za ogromne materijalne štete koje su počinjene i koje će ove noći tek biti počinjene, a da o povrijeđenima ni ne govorimo?

Prvo je objavljeno da je SDA zgrada zapaljena, potom je javljeno da nije da bi kasno navečer ipak bilo potvrđeno da je zapaljena. Jedni govore da je prosvjed bio multietničkog karaktera drugi govore da je u početku bio al da je kasnije prerastao u prosvjed Bošnjaka. Jedni tvrde da nije bilo Ultrasa među prosvjednicima drugi tvrde da su skupa i Ultras i Red Army demolirali grad jer su unaprijed znali da policija neće reagirati.

Pristizale su i glasine da se organizirane bošnjačke skupine kreći prema Širokom i Tomislavgradu te da žele zapaliti općine i to predstaviti kao bunt lokalnog stanovništva. Od tog nije bilo ništa. Mostar je večeras grad u kojem je napravljena ogromna materijalna šteta koja će pasti na proračun gražana HNŽ-a i Mostara. Ništa na račun Federacije koja potkrada iste te kantone.

Koja ima proračun od nekoliko milijardi dok kantoni pokušavaju sačuvati ionako lošu socijalnu sliku u Federaciji. Ono što je sigurno je da paralelno sa socijalnim buntom u Federaciji ide platformaška propaganda za ukidanjem kantona u kojoj prednjače Jurišić i Lijanovići. Čije kuće naravno ne gore. Ako i budu čuvat će njih federalna policija.

Tako bunt sirotinje protiv buržoazije buržoazija pretače u svoje političke ciljeve umjesto da sirotinji odgovori zašto žive tako kako žive.

Apeliramo na naše čitatelje da sadrže sabranost jer postoji mogućnost da projektanti krize upravo u Mostaru žele izazvati sukobe.

A projektanti krize i propaganda oko ovih “sponatnih” prosvjeda postoji jednako kao i u slučaju “baby” revolucije. Obespravljeno radništvo ne služi se najmodernijim tehnologijama masovne promidžbe.

Bitno je da ostanemo mirni! poskok.info

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x