Published On: Sub, velj 15th, 2014

MOSTAR: Deset zahtjeva koje traži skupina građana zvana Plenum

Na večerašnjem Plenumu građana i građanki Mostara, na kojem je prisustvovalo oko 200 osoba, formiran je Kordinacijski odbor Plenuma te je utvrđeno 10 zahtjeva koje će uputiti nadležnim institucijama.

Plenum građana i građanki Mostara zahtjeva smjenu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna, reviziju privatizacije, utvrđivanje porijekla imovine, usvajanje zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine u Fedraciji BiH, izmjenu Izbornog zakona, donošenje novog statuta Grada Mostara i raspisivanje lokalnih izbora, zatim ukidanje paušala i beneficija političara i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, formiranje odbora za normalizaciju stanja u Mostaru, donošenje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom na razini Hercegovačko-neretvanske županije, te ukidanje zastare za kaznena djela ratnog profiterstva i postratne privatizacije.

– Građani i građanke Mostara glasovanjem su izabrali Koordinacijski odbor Plenuma građana koji će direktno raditi na realizaciji usvojenih zaključaka i kontaktirati sa svim nadležnim institucijama – kazao je u izjavi za novinare član Koordinacijskog odbora Plenuma građana Zdravko Puvača.

U Koordnacijski odbor izabrani su: Zdenko Bubaš, Frančeska Bojčić, Zdravko Puvača, Denis Pajić, Muharem Hindić, Amer Bahtijar, Nadir Frlj, Feđa Fajić, Rešid Babović, Sandro Rozić i Karlo Grabovac.

Prosvjed građana nastavlja se sutra na Španjolskom trgu u 16 sati, a nakon čega će u 17 sati u OKC-u Abrašević ponovno zasijedati Plenum građana i građanki Mostara.