‘Moj sin je izliječen od korone, pušten je iz bolnice i ide kući!’

Moj sin od ponedjeljka je doma i potpuno je zdrav! Zadnja dva testiranja pokazala su da nema u sebi korona virusa te je napokon napustio bolnicu i vratio se kući. Hvala vam svima na potpori, divni ste – potvrdio nam je otac prvooboljelog mladića s područja Varaždina koji je nakon puna tri tjedan odahnuo jer mu se sin oporavio.

Taj je mladić (30) početkom ožujka bio deveti oboljeli od COVID-19 u Hrvatskoj i prvi s područja Varaždinske županije. Prije nego je obolio, mladić je bio u Italiji te se krajem veljače vratio iz Milana gdje inače radi. Po povratku u Varaždin, nadležne službe odredile su mu mjeru samoizolacije jer je već u to vrijeme stanje u Milanu i Italiji bilo više nego zabrinjavajuće i rapidno je rastao broj oboljeli, piše 24.sata.

Nakon osam dana kućne samoizolacije, mladić je razvio vrlo blage simptome te su ga primili u Opću bolnicu Varaždin u karantenu. – Imao je blago povišenu tjelesnu temperaturu, ali ostalih ozbiljnijih simptoma, kaže njegov otac, nije imao. Osmi dan otkako je bio primljen u bolnicu, razgovarali smo s ocem koji je smirenim glasom govorio da je sin dobro, da su presretni jer ima vrlo blage simptome i da su i on i sin potpuno uvjereni da će proći sve u redu.

Otac nam sad ponovno prepričava što se u međuvremenu događalo dok je sin bio sam u bolničkoj karanteni. – Baš ništa! Iako je u početku imao blagu temperaturu, u bolnici su se simptomi povukli te nije imao baš nikakve tegobe i činio se kao zdrava osoba. Vratio se kući i sasvim je dobro – rekao nam je otac koji je odahnuo što je sad sve iza njih i što su prebrodili strah koji sa sobom nosi ova opaka bolest od koje je u svijetu, prema jučerašnjim podacima oboljelo više od 400.000, umro je više od 17.000, dok se oporavilo njih 104.000. Mladić je u bolnici bio točno tri tjedna potpuno izdvojen od vanjskog svijeta.

Zbog kontakata s mladićem, u kućnoj karanteni bile su njegova djevojka i baka, no raniji testovi pokazali su da su one bile negativne na koronu. Njegov otac ima bogatu medijsku i političku karijeru.

more recommended stories