Srijeda, 17 srpnja, 2024

Mnogi Europljani nakon Britanije također će željeti referendum o izlasku iz EU, a brojke po pitanju potpore za ostanak znatno variraju od zemlje do zemlje

Must Read

Gotovo polovica glasača u 8 velikih EU zemalja želi da se kod njih također održi referendum o ostanku u Europskoj uniji, kao što će se idućeg mjeseca održati u Britaniji.

Naime, prema rezultatima ankete Ipsos-MORI, oko 50% i više ispitanika u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj i Švedskoj želi takav referendum.

No, stavovi znatno variraju od države do države – prema rezultatima, 48% Talijana glasalo bi za izlazak iz Europske Unije, kao i 41% Francuza, no, svega 26% Španjolaca i samo 22% Poljaka.

Rezultati za Italiju ne iznenađuju pošto je tamošnji anti- establišment Pokret 5 Zvjezdica postao druga po snazi politička sila u zemlji, a oni žele izlazak iz eurozone. Istu stvar u Francuskoj želi desničarska stranka Nacionalni Front.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -