Published On: Sub, stu 3rd, 2012

Mladi se izjasnili kao Bosanci i Hercegovci

Na probnom popisu stanovništva BiH koji je trajao 15 dana i završen je 29. 10, čak 35 posto popisanih izjasnilo se kao “Bosanci” i/ili “Hercegovci”, tvrdi bošnjačka propagandna novina za područje hercegovačkog čitluka, Pliskin list.

Ovim podatkom već barataju i u nekim krugovima međunarodne zajednice i pomno ga analiziraju iz svih kutova, pogotovo što će se iduće godine od 1. do 15. travnja održati službeni popis stanovništva nakon pune 22 godine

Zanimljivo je da se veliki broj starijih stanovnika nije izjasnio kao Bošnjaci nego kao Muslimani, (neki čak sa dva velika M – kao MusliMani) a isto tako nimalo zanemariv broj mladih Hrvata i Srba nisu se tako izjasnili nego su samo naveli vjersku pripadnost, dakle, kao katolici i pravoslavci.

Zanimljivo je da se Željko Komšić izjasnio kao Bosanac i Hercegovac iako obnaša funkciju koja po Ustavu pripada pripadniku hrvatskog naroda, čime je direktno priznao da se nalazi zoni kaznene odgovornosti.

Nerkez Arifhodžić, čovjek koji mijenja nacionalne identitete brže nego bh tajkuni kurve, nije se htio izjasniti do daljnjega, točnije do završetka mandata u Italiji.

Ovakva izjašnjavanja će nema dvojbe, podići na noge rukovodstva političkih stranaka, posebno onih koje se predstavljaju kao ekskluzivni i jedini zaštitnici bošnjačkog, srpskog ili hrvatskog naroda, pa ćemo zasigurno idućih mjeseci biti svjedoci žestokih uvjeravanja, čak i tjeranja građana da se izjašnjavaju samo kao Bošnjaci, Srbi ili Hrvati čime se izravno napada na slobodno izražavanje volje pojedinca, piše list.

Aprilski popis

Posljednja dva dana provlače se i priče o mogućem odlaganju popisa“jer se nisu stekli uslovi” i to svakako treba promatrati iz ugla interesa vrhova političkih stranaka. Računica je jasna – nakon popisa stanovništva 2013. prestaje obveza poštivanja rezultata popisa iz 1991…

To opet znači da se rezultati aprilskog popisa 2013. moraju u potpunosti primjenjivati što može dovesti do potpunog ustroja BiH kada je riječ o konstitutivnim narodima, a slijedom toga i ravnoteže u podjeli zakonodavne i izvršne vlasti jer je nezamislivo da se 10, 20, 30 ili 35 posto građana svrstanih u “ostale” zaobiđu i zadrže u kategoriji “nacionalne manjine”.

Prema popisu iz 1991. godine bilo je 43,7 posto Muslimana, 31,3 posto Srba, 17,3 posto Hrvata. Pripadnika ostalih nacija i Jugoslavena bilo je 7,7 posto.

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare