Utorak, 25 lipnja, 2024

Mladi muslimani potpisuju peticiju protiv diskriminacije Fatmira Alispahića

Must Read

Na platou ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu, nekoliko nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine sutra otvara potpisivanje “Peticije protiv diskriminacije Fatmira Alispahića na Filozofskom fakultetu u Sarajevu”.

 

Prikupljeni potpisi će biti upućeni nadležnim tijelima Univerziteta u Sarajevu, na vladine, nevladine i diplomatske adrese. Peticija je izraz demokratske opredijeljenosti studenata i građana da više nikad ni jedan pojedinac, poput Fatmira Alispahića, ne bude na Univerzitetu diskriminiran zbog nečijih ideoloških mjerila, već da svaki pojedinac bude cijenjen isključivo po svome znanju i stručnosti.

 

Tekst Peticije sadrži rečenicu “Tražimo ukidanje nezakonite i diskriminatorske odluke Nastavno-naučnog vijeća Filozofskog fakulteta u Sarajevu kojom se mr. sc. Fatmiru Alispahiću – uime ideološke nepodobnosti – oduzima pravo da doktorira na fakultetu na kome je diplomirao i magistrirao”.

 

“Očekujemo da će skandalozna odluka protiv jednakog prava na obrazovanje biti ukinuta prije nego što završimo sa prikupljanjem potpisa”, priopćeno je iz Udruženja “Mladi muslimani”.

 

Pokretači peticije su udruženja Svitanje, Mladi muslimani, AKOS i Demus.(Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -