Subota, 25 svibnja, 2024

Mladi Ljubušaci prikupili 29320 KM za pomoć potrebitim sugrađanima

Must Read

Božićni i novogodišnji blagdani i ove su godine dostojanstveno obilježeni u Ljubuškom. Organizirani su raznoliki događaji, prvenstveno humanitarnog karaktera. Među njima je i Agapeova humanitarna akcija „Reakcija 2017.“, a koja je, kao i obično, polučila dobre rezultate. Akcija, naime, još uvijek traje, a tijekom petodnevnog sajma održanom na središnjem gradskom trgu prikupljeno je 21.400 KM.

Podijeljeni paketi pomoći

Prije i tijekom sajma smo slali zahtjeve za donacije i sponzorstva domaćim firmama te su putem žiro računa prikupljene donacije u iznosu od 7.920 KM. Ukupni iznos prikupljenog novca iznosi 29.320 KM. Priprema sajma trajala je gotovo dva mjeseca, a izvedba pet dana. Drago nam je da smo dobili od vas toliko lijepih riječi potpore, toliko pozitivne energije, koja nam daje vjetar u leđa da i dalje ustrajemo u svom radu“, istaknuli su iz Udruge mladih „Agape“, inače organizatori ovog najvećeg humanitarnog projekta u Ljubuškom.

Naglasili su kako je do sada podijeljeno oko 300 paketa pomoći, što znači da je 90 posto posla odrađeno.

U priopćenju su uputili posebnu zahvalu i djeci iz dječjih vrtića s područja općine Ljubuški te svim glazbenim izvođačima na izdvojenom vremenu i odličnoj atmosferi, zahvaljujući čemu je svaka sajamska večer bila jako dobro posjećena.

Glazbeni program svake večeri sajma je bio odličan i vjerujemo da je svatko za sebe mogao nešto pronaći. Svi izvođači su pjevali besplatno, na što smo iznimno ponosni. Od srca se zahvaljujemo na njihovoj želji i volji da ovaj projekt učinimo zajedničkim projektom našeg grada, ali i šire“, poručili su mladi.

Potpora donatora

U cijeloj ovoj priči posebno su se istaknuli i donatori, koji su pokazali volju za opće dobro i bez čije pomoći i stalne podrške ovaj sajam ne bi mogao zaživjeti. Mnogi su tako ustupili svoje rukotvorine za prodaju, kao i kolače, slastice, ali i vozila za prijevoz paketa pomoći do socijalno ugroženih obitelji.

Pred nama je nova godina s praznim stranicama koje čekaju da budu ispisane. Želimo da te stranice budu ispunjene lijepim trenucima, osmijehom, glazbom, novim edukacijama i usavršavanjima te da se iduće godine broj potrebnih paketa značajno smanji“, zaključili su u svom priopćenju Agapeovci.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -