Published On: Mon, Jun 3rd, 2013

MLADA BOSNA: Turska jest gradila Stari most, ali na krvi i maču

Pokret Mlada Bosna osudio je šutnju BH političke elite na činjenicu da se turski premijer Erdogan razmahao pričom o tome kako je Turska gradila Stari Most. U ovakvim trenucima, i na ovakvim primjerimna točno se vidi tko je u BIH patriot i domoljub a tko  kvisling nekadašnjeg konkviskadora. Iz Mlade Bosne  dodaju kako nisu niti očekivali da službeno Sarajevo reagira i osudi Erdoganov istup budući da su bošnjačke političke elite odavno demistificirane i razotkrivene kao kolaboracionističke snage okupatorske Turske u našoj zemlji koja i danas pokazuje izrazite kolonijalne pretenzije, ali su svakako očekivali službene reakcije državotvornih centara u BIH Banjaluke i Mostara.

Ne čudi ih stoga što inicijativa za ratnom odštetom od strane Turske nikada nije mogla proći sarajevsku birokraciju, budući da velike bošnjačke “patriote” u tom trenutku postaju neootomanski advokati.

Državotvorni centri u BIH i državotvorne ideologije u BIH one koje su dovele do rušenja i sloma samih Erdoganovih predaka u našoj zemlji, one civilizacije koje su pokretale rušenje i Stambola i Beča i Pešte,  ne smiju dopustiti revidiranje povijesti i nametanje nekog novog lažnog bosanstva i hercegovstva kakvo nastoji provesti službeno Sarajevo.

Šutnja Sarajave na istupe turskih čelnika već godinama jasan je znak tko je u o ovoj zemlji patriot a tko ne. No nemušta reakcija Banjaluke i Mostara na tu šutnju također govori još nešto.

Da trenutne generacije Srba i Hrvata u ovoj zemlji još uvijek nisu sazrile da preuzumu državotvornu palicu u BIH koju im je povijest iliti historija neumitno namjenila.

Goran Princip l mladabosna.org