Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

MLAĆINOM DOKTRINOM REVOLUCIJE: Vojska u Bugojnu gladuje i piju vodu koja nije za piće

Must Read

Vojnici u vojarni “Admir Ljubuškić Šutak” u Bugojnu tvrde da ne dobijaju dovoljno hrane, te da su primorani piti vodu iz slavina iznad kojih piše da nije za piće. Izgubili su strpljenje i kažu da više ne mogu čekati da se ovaj problem riješi.

“Već duže vrijeme nemamo hrane kako treba. Izuzetno nam je teško kada smo na straži. U vojarni su nam rekli da to mora tako. Umjesto četiri obroka (doručka, marende, ručka i večere), koliko je predviđeno kada netko stražari, nama kažu da nema doručka i marende, a da ćemo imati ručak – špagete solo, te đuveč za večeru”, naveo je jedan vojnik u dopisu koji je poslao redakciji ‘Nezavisnih novina‘, a koji je tražio da ostane anoniman.

On ujedno ističe da voda nije za piće, te da je, navodno, utvrđeno prisustvo bakterije ešerihija coli. “Vojska je gladna, a stavljeni su natpisi da voda nije za piće, ali nitko nam nije osigurao flaširanu vodu i mi pijemo samo ovu, jer to moramo”, navodi naš izvor.

Tvrdi da im je rečeno da se “snađu nekako”, te da ne vidi rješenje za ovaj problem, a ujedno poziva nadležne da djeluju. “Nama je straža kazna, jer nemamo ni toplog obroka, ni prijevoza, ništa. A registriraju nam da imamo cjelodnevnu ishranu, pošto je angažiranost 24 sata. Dakle, vojska nema šta da jede dok je na straži”, naglašava ovaj vojnik.

Njegove i probleme njegovih kolega razumije Dušanka Majkić, predsjedavajuća Zajedničke komisije za obranu i sigurnost parlamenta BiH, koja kaže da je bila na mnogo mjesta gdje se uvjerila da ovakva problematika postoji.

“Oni meni svakodnevno dolaze. Sada su bila dvojica oficira, koji su mi govorili o strašnom stanju u Ministarstvu obrane BiH. Kao predsjedavajuća Komisije činim sve da se stanje popravi, ali su se stvari očito toliko srozale da je tu teško bilo šta popraviti. Sasvim je moguće da gladuju”, ističe Majkićeva i pita šta Ministarstvo obrane čini po tom pitanju.

Sa druge strane, Muhamed Ibrahimović, ministar obrane BiH, kaže da za problem koji imaju vojnici u vojarni “Admir Ljubuškić Šutak” u Bugojnu nije znao. “Naravno da ću to odmah provjeriti. Hvala vam na informaciji. Iz poštovanja prema tim ljudima provjerit ću i, naravno, djelovati ukoliko bude potrebno”, obećao je Ibrahimović, pišu ‘Nezavisne‘.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -