Published On: Pon, ruj 6th, 2021

MITROPOLIT CRNOGORSKI Krivokapić počinio izdaju, dozvolio okupaciju na Cetinju

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, komentirajući događaje na Cetinju, ocijenio je kako je bio “veleizdajnički” odnos Vlade prema državi i narodu, akteri su kvislinzi. Poručio je kako će se “prema toj činjenici ravnati”.

Mitropolit Mihailo je podsjetio da je kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski i kao čovjek apelirao da predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ne dozvoli da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita CPC-a.

Kako navodi Mihailo, Krivokapić je znao i da su do 1918. godine ustoličavani samo rodni Crnogorci na stolicu cetinjskih Mitropolita, koje je birao Crnogorski Zbor, i da je to naša tradicija.

“Znao je da napad na Cetinjski manastir, kao simbol moći i trajanja naše domovine Crne Gore, neće ostati bez odgovora, jer je to uvreda dostojanstva i suvereniteta Crne Gore”, rekao je Mihailo.

Kako je naveo, ni amanet Svetoga Petra Cetinjskoga da na katedru crnogorskih mitropolita može sjediti samo rodni Crnogorac od najprvijih crnogorskih familija nije mu značio ništa.

“Zaludu su bili svi naši pozivi na mir i ljubav u Crnoj Gori, koji desetljećima ugrožava Srpska crkva, crkva države Srbije, kad joj je cijela Vlada na čelu s predsjednikom, svakim gestom, riječju i djelom s ruke”, rekao je Mihailo, javlja Mina.

Kako je kazao, umjesto da se ugledao na crnogorske vladare koji su mirili posvađane i branili dostojanstvo i suverenitet Crne Gore, on je “nasilno okupao suzavcem i krvlju Cetinje i učinio da se braća u Hirstu zakrve”.

Prema njegovim riječima, i to Krivokapić naziva zaštitom demokracije, a teror Srbije nad nama i okupaciju naše zemlje tumači kao uvođenje reda i poretka u zemlji. “To i jeste uvođenje reda i poretka, ali okupacijskog”.

“Takav odnos Vlade prema zemlji i narodu je velizdaja, a akteri su kvislinzi, i prema toj činjenici ćemo se ravnati”, poručio je Mihailo./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x