Published On: Pon, ruj 6th, 2021

Dodik poručio Komšiću: Sarajevo je od Srba etnički očistila armija koja mu je dala Zlatnog ljiljana i mogućnost da obavlja već treći mandat

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nastavlja s tvdnjama da Sarajevo nije ni kosmopolitski ni multietnički grad. Dodaje i da je to tako zbog armije koja je Željku Komšiću dala “zlatni ljiljan” zbog kojeg on, u znak zahvalnosti, obavlja već treći mandat.

– Sarajevo je etnički očišćeno od Srba i to je učinila politika kojoj je u ratu, ali evo i u miru pripadao i pripada Komšić, a koja je tokom rata na području grada osnovala više od 100 logora za Srbe. Jedan je radio čak i nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je licemjerno da Komšić kao rezervni bošnjački član Predsjedništva u obračunu sa Christianom Schmidtom koristi one kojih u Sarajevu više nema.

– Koliko je Sarajevo otvoreno i slobodarsko govore brojevi koje ne može negirati čak ni građanin Komšić, a brojevi govore o karakteru i namjerama politika koje zastupaju muslimani u BiH od 1990. do danas, naveo je Dodik.

Što se tiče Komšićevih pokušaja da sebi pribavi legitimitet citirajući presude evropskih sudova, Dodik je ocijenio da je to jalov posao, jer Ustav poznaje srpskog, hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prenosi Srna.

– Nije srpski, Hrvati kažu nije ni hrvatski, Željko Komšić onda može biti samo bošnjački član, rezervni dabome, jer su Šefika Džaferovića Bošnjaci javno prihvatili za svog legitimnog predstavnika, pojasnio je Dodik.

guest
nije obvezno
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x