Published On: Uto, stu 20th, 2012

Mišetić prijavljuje Del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori

ZAGREB, 20. studenog (FENA/Hina) – Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom objavila je u utorak kako namjerava prijaviti bivšu glavnu haašku tužiteljicu Carlu del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori zbog njezina intervjua današnjem broju Blica u kojem je kazala kako pravomoćna presuda kojom su pred ICTY-ijem oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

“Danas pripremamo etički prigovor švicarskoj odvjetničkoj komori protiv Carle del Ponte zbog njezina intervjua današnjem Blicu”, navodi se u twitter poruci Gotovinina odvjetnika Luke Mišetića.

Del Ponte je za Blic kazala kako ne zna što je osnova za ovu drugu (oslobađajuću) sudsku odluku no da je “zaista šokirana, jer ovo nije pravda”.

Ona je dodala da ne može prihvatiti to što se dogodilo u sudskom postupku nakon izricanja prvostupanjske presude kojom su osuđeni Gotovina i Markač na 24 odnosno na 18 godina zatvora.

Del Ponte je ustvrdila da je tužiteljstvo, koje je vodila u vrijeme nastajanja optužnice protiv hrvatskih generala, pripremilo dovoljno dokaza da Gotovina i Markač budu osuđeni.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare