Published On: Sub, velj 4th, 2023

Misa za sve žrtve ljubuškog kraja

Sveta misa u spomen na pobijene fratre i sve vjernike ljubuškog kraja koji su pali kao žrtve u II. Svjetskom ratu i poraću te u Domovinskom i drugim ratovima slavit će se u nedjelju, 12. veljače, s početkom u 18 sati, piše Ljportal.com.

“U znak poštovanja, molitve i misne žrtve za spas naših stradalih pozivamo sve župljane da dođu na svetu misu”, poručuju humski fratri.

Ova misa je iznimno značajna iz razloga jer će se, nadamo se, bez iznimke moliti za sve žrtve ovog kraja,  bez obzira unutar koje vojske su poginuli i za ciljeve koje strane imperije ili ideologije su morali položiti svoj mladi život.

Danas sa vremenskim odmakom kada brojimo sve te žrtve u nama raste dodatan gnjev prema njemačkim i austrijskim politikama na ovim prostorima i pitamo se zašto smo sebi dopustili da gotovo svi visoki predstavnici budu s tla tih nacističkih država koje su ovdje natjerale brata na brata, oca na sina, i naš narod zavile u crno.

Umjesto da nam i danas isplaćuju odštete u milijardama oni nam uzimaju mjeru i u našoj kući nama određuju kolika prava smijemo imati. A to je tako još od 1878. Tada smo naime srušili Osmansko carstvo, da bi nam se Austrija predstavila kao “humanist” i “prijatelj”. A bili su samo novi okupatori. 1918 izgubili su jedan rat na ovim prostorima, gdje smo mi opet bili njihovo topovsko meso, a 1945 drugi, u kojem,

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
JA REKOh NEKI DAN.... NISAM DŽABA...
JA REKOh NEKI DAN.... NISAM DŽABA...
1 mjesec prije

KAD JE BILA U LJUBUŠKOM MISA,
ALAJ SAM SE NAGLEDAO SISA.

Čedomir
Čedomir
1 mjesec prije

I za Srbe po zabetoniranim jamama.

RH🇭🇷HBojovnik
RH🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Čedomir
1 mjesec prije

Srbe na vrbe.
iZa domA