Prije nego pređemo na stvar da kažemo nešto o projektu FEMEN koji je nastao u Ukrajini i proširio se po cijelom Zapadu i nekim zemljama izvan zapadne orbite koje prihvaćaju ovakve glupe ideje „političkog aktivizma“. FEMEN je ukrajinski feministički pokret osnovan 2008. godine. Pokret je postao brzo poznat radi svojih provokativnih akcija te razodijevanja ženskih […]

" />
Published On: Ned, lis 20th, 2019

Ukrajina postaje Las Vegas Europe – Zar se FEMEN nisu borile protiv prostitucije i poroka?

Prije nego pređemo na stvar da kažemo nešto o projektu FEMEN koji je nastao u Ukrajini i proširio se po cijelom Zapadu i nekim zemljama izvan zapadne orbite koje prihvaćaju ovakve glupe ideje „političkog aktivizma“.

FEMEN je ukrajinski feministički pokret osnovan 2008. godine. Pokret je postao brzo poznat radi svojih provokativnih akcija te razodijevanja ženskih članova pokreta u javnosti s uobičajenim porukama protiv seks turizma, seksizma, a poznat je i po svojim radikalnim napadima na crkve i religiju,te na gotovo sve tradicionalno-konzervativne vrijednosti. Pokret je formalno osnovala mlada ukrajinska studentica Ana Hucol, a uz nju najistaknutiji članovi su Oleksandra Ševčenko i Inna Ševčenko. Ukrajina, poput još nekih drugih tranzicijskih država istočne Europe ima ozbiljnije probleme s prostitucijom, koja se često dovodi u kontekst s organiziranim kriminalom. Prema Wikipediji, pokret FEMEN je prvi aktivniji ukrajinski pokret provokativnog karaktera u cijeloj istočnoj Europi koji je u problematičnoj Ukrajini potaknuo snažno javno razmišljanje o problemima trgovanja ljudima, prostituciji i organiziranom kriminalu.

Pokret je bio izuzetno aktivan tijekom EuroMaidana i prevrata u Ukrajini, a njegova istaknuta članica Jevgenija Kraizman je sudjelovala u masakru u Domu sindikata u Odesi 2. svibnja 2014. Svrgavanjem Janukoviča je pokret tvrdio kako će liberalne zapadne vrijednosti zaštititi prava žena, ograničiti prostituciju, kriminal, trgovinu drogom i ljudima, gotovo sve aktivnosti koje su u zapadnim zemljama dijelom legalizirane. Osim trgovine ljudima, naravno, ali i to na papiru.

Sada dolazi „najljepše“ i vidjet ćemo hoće li „golosise“ aktivistkinje prosvjedovati pred zgradom Vrhovne Rade Ukrajine i predsjedničkim uredom Volodimira Zelenskog.

Prema najnovijim izmjenama i dopunama raznih zakona, Ukrajina se pretvara u europski bordel i raj za trgovinu drogom.

Kijev je učinio prvi korak u pretvaranju Ukrajine u mjesto gdje svatko može u potpunosti legalno pronaći puno zabranjenih užitaka, od žena koje se bave „najstarijim zanatom“ do droga. Odlučeno je započeti s legalizacijom kockarnica. Navodno se neki snovi stanovnika Ukrajine, izraženi na EuroMaidanu, ostvaruju previše doslovno.

Vlada Ukrajine podnijela je Vrhovnoj Radi prijedlog zakona o legalizaciji kockarnica. Ministrica financija zemlje Oksana Markarova ranije je rekla da će legalizacija poslovanja s kockom u proračun donijeti više od 400 milijuna dolara godišnje.

Ukrajina je i dalje među zemljama koje nisu najatraktivnije za turizam. Velika većina onih koji u rubriku “svrha dolaska” pišu “turizam” su posjetitelji iz Moldavije koji zbog kupovine putuju u regiju Odesa, kao i stanovnici Rusije i Bjelorusije koji posjećuju rođake. Dakle, samo građani Ukrajine će gubiti novac u tim kockarnicama, barem u narednim godinama.

Razvoj turizma jedan je od glavnih prioriteta nove ukrajinske vlade. Za razliku od Rusije, Ukrajina je na svoje zrakoplovno tržište lansirala europske niskotarifne aviokompanije. Europljanima nekoliko godina nisu potrebne vize i postupno se broj stvarnih stranih turista zaista povećava. Volodimir Zelenski obećao je da će od nule izgraditi novo odmaralište na Crnom moru, kao i nove opremljene skijaške staze u Karpatima.

Jednostavno nije jasno zašto bi Europljani trebali mijenjati uobičajena turska i grčka morska odmarališta ili alpska skijališta s onima u Ukrajini? Ako će biti puno jeftinija, tada će i kvaliteta biti znatno niža. A ako cijene budi iste, onda se poanta sve više gubi.

Stoga ne čudi da Kijev planira privući turiste s onim čega nema u Turskoj, na primjer. Legalizirati drogu i prostitutke.

Još u ožujku je Odbor za ljudska prava Vrhovne Rade podržao legalizaciju marihuane. Netko će reći da to nije tako strašno, no to je kompleksna tema koju ćemo detaljnije obraditi u jednoj od sljedećih analiza. Za sada se zadržimo na tome da je jedino opravdanje konzumiranja marihuane i njezinih derivata ono u medicinske svrhe.

Volodimir Zelenski je prethodno nedvosmisleno zagovarao potpunu legalizaciju svega.

“Seks za novac? Iskreno, momci, mislim da imamo priliku, a sada ću odgovoriti na sva prethodna pitanja – napravimo Las Vegas. Društvu ne bi smetalo, a porezi bi se plaćali. Da pružim priliku nekom gradu, nekom teritoriju i tamo otvorim sve to”,  rekao je u intervjuu za RBC Ukrajine dok je još bio kandidat za predsjednika.

Sada pogledajmo vladin prijedlog. Prema njemu se kockarnice ne legaliziraju u “nekom gradu”, već u cijeloj Ukrajini u hotelima s pet zvjezdica, a automati se mogu nalaziti i u hotelima s tri zvjezdice.

Unatoč činjenici da je Zelenski na svojoj dugotrajnoj konferenciji za novinare rekao da ne namjerava legalizirati prostituciju, njegove riječi ne mogu se poreći. Jednostavno se ogradio da se  legalizacijom ne bavi predsjednik, već zakonodavno tijelo, odnosno parlament.

No, šef državne policije jasno se založio za legalizaciju, iako, barem što se tiče prostitucije, kockarnice u hotelima s pet i tri zvjezdice će biti pune lijepih žena u potrazi za novcem, a on će im biti ponuđen u hotelskoj sobi od strane poznanika upoznatog u casinu. Nećemo se lagati, legalizacija ovakvih kockarnica je favoriziranje prostitucije, a sve za nekoliko grivna više u proračunu.

Dakle, malo je sumnje da je legalizacija kockarnice samo prvi korak ka potpunoj legalizaciji još uvijek zabranjenih u Ukrajini.

S obzirom na to da su stanovnici i vlasti Amsterdama postali izrazito nezadovoljni s trenutnom situacijom u gradu, gdje godišnje dođe oko 19 milijuna ljudi, što je znatno više od turističkog protoka u Ukrajini, sasvim je moguće da će legalizacija droga i prostitucije postati jedan od zahtjeva kojeg će Nizozemska postaviti Kijevu u zamjenu za odbacivanje istrage zbog otvorenog neba nad Donbasom u srpnju 2014. godine, kada je oboren Boeing koji je iz nizozemske prijestolnice letio u Maleziju.

Unatoč činjenici da se većina ukrajinskih građana protivi slobodnoj prodaji zemlje, što je također odluka nove vlade, ne postoji način da ukrajinske vlasti „starije zapadne partnere“ natjeraju da dozvole da ukinu ovu odluku.

Ako se ne dogodi neka viša sila, tada će „svijetla europska budućnost“ u Ukrajini za nekoliko godina izgledati tako da oko gradova postoje polja koja pripadaju Europljanima i Amerikancima, na kojima će raditi strani radnici iz Azije i robotika umjesto tradicionalne mehanizacije.

U gradovima će ukrajinske djevojke i žene stalno biti na usluzi europskim, američkim i drugim turistima koji će uživati u kockarnicama, kafićima i bordelima. Ukrajinski muškarci ionako rade u Europskoj uniji i Rusiji i ne vide puno smisla u povratku kući. A zastupnici Vrhovne Rade raspravljaju o novom prijedlogu zakona kojim se zabranjuje javni govor ruskog jezika u tvrtkama koje imaju više od tri uposlenika.

Sjetite se transparenta s EuroMaidana: „Ja sam djevojka, želim i čipkaste gaćice u EU. Ovaj je plakat postao jedan od simbola EuroMaidana još 2013. Godine, dok nije bilo krvi. U Europskoj uniji Ukrajinu primaju kako nitko nije želio i danas ne želi. No, čini se da će se čipkaste gaćice za mnoge mlade Ukrajinke iz donjeg rublja pretvoriti u radnu odoru.

Što kaže FEMEN na to? Ništa, naravno. One su mlade i liberalne, a borba koju su vodile je bila dio strategije u kojoj je svaka karika u lancu morala biti čvrsta, posebno ona koja predstavlja stotine tisuća mladih Ukrajinki željnih „slobode i demokracije“.

Ukrajina ne zelim carinsku uniju zelim cipkaste gace i eu

FOTO: „Ja sam djevojka! Ne želim Carinsku uniju! Želim čipkaste gaćice i EU!“

NBabić l logicno.com