Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Ministrica financija: Radi se na sistemskom uništenju RS, kako bi pristali na unitarnu BiH. To se neće desiti

Must Read

Vlada Republike Srpske najoštrije osuđuje posljednje američke sankcije kojima je ugrožena egzistencija oko 700 radnika i njihovih obitelji, a na današnjoj sjednici nije bilo riječi o najavljenom sporazumu o mirnom razdruživanju RS od Federacije Bosne i Hercegovine.

Poslije današnje sjednice Vlade RS, za koju je vladalo veliko interesiranje jer su jučer pojedini mediji objavili saznanja “da će Vlada RS danas izaći u javnost s detaljima Sporazuma o mirnom razdruživanju koji je uradila imenovana Radna grupa od strane same Vlade”, pred novinare je izašla ministica financija Zora Vidović.

– U tijeku su još neki razgovori i usuglašavanja. Kada bude gotovo, biće na dnevnom redu Vlade RS – kratko je rekla Vidović.

Ona je ocijenila da se posljednjim sankcijama, koje je američko Ministarstvo financija izreklo za još nekoliko firmi i za još dvije fizičke osobe “zbog povezanosti s kriminalom i korupcijom”, bez osnova zabranjuje elementarno pravo – pravo na rad.

– To je sistemsko uništenje RS. Pozivaju se na kriminal i korupciju, a nitko s te liste nema presudu za ta kaznena djela. Sve to rade kako bi RS pristala na ono što je joj se nudi, a to je unitarna BiH bez RS, a to se neće desiti – rekla je Vidović.

Ona je još ustvrdila da se za “RS jučer desio još jedan negativan događaj”. To je, kako je navela, po peti put da Sud BiH odgađa izvršenje presude po kojoj se RS treba vratiti 30 milijuna KM duga od neizravnih poreza. Izvršenje presude su produžili za godinu dana.

<p>Dodik i Putin</p>
“VEŽI KONJA GDJE TI AGA KAŽE”
Zvizdić: Dodik je protivnik euroatlantskih integracija; Kovačević: 95 posto građana RS je protiv atlantskih integracija
DESK
<p>Milorad Dodik</p>
PREDSJEDNIK RS
Dodik: “Gospodo, bosanski može biti lonac, možda i ‘kafa‘, ali ne i BiH”
DESK
Ministarka Vidović je podvukla da je na sjednici Vlade RS bilo riječi o izmjenama Zakona o naplati poreznih potraživanja, te o konsolidiranom izvještaju za prva tri mjeseca.

– Ostvareni su prihodi od milijardu i 344 milijuna KM, a rashodi milijardu i 217 milijuna KM. Kada je riječ o zaduženjima, jučer smo vratili 206 milijuna KM i otplata je veća za 76 milijuna KM – dodala je ona.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ne natjecanju za pjesmu Eurovizije (ESC) u Švicarskoj

Švicarska narodna stranka i Demokratska unija (EDU) najavile su referendume protiv državnih davanja EUROSONGU u Bernu, Baselu, Ženevi i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -