Published On: Sri, ruj 4th, 2013

MILANOVIĆ: Vukovar je naš i slobodan, rat je gotov, prihvatite to…

Premijer Zoran Milanović u intervjuu za Hrvatski radio prvi put je komentirao jučerašnje incidente u Vukovaru.

– Molim sve one koji su ovih dana na jedan, po meni i po zakonu, neprihvatljiv način prosvjedovali, da naprosto prihvatimo to da je rat gotov! Da je prošlo više od 20 godina od Zakona o amnestiji i da Hrvatska u pobjedi mora pokazati velikodušnost, a u miru dobru vjeru i dobru volju te poštivati zakone – rekao je hrvatski premijer, dodavši kako ne može konkretno optužiti HDZ za nasilje u Vukovaru, ali da je jasno kako na najjačoj oporbenoj stranci leži odgovornost.

– HDZ je politički odgovoran za ovo. Ne mogu optužiti HDZ da je naputio ljude da čekićima razbijaju table, da razbijaju državnu imovinu, da u biti, napadaju policajce.. Ne mislim da je HDZ to direktno napravio, ali politička odgovornost je ogromna. Cijeli dan ih nije bilo! Dakle, cijeli dan su gospoda iz državnog vrha HDZ-a izbjegavali odgovornost i komentar. I to prepuštali lokalnim kabadahijama – kazao je Milanović.

Istaknuo je kako nema mogućnosti da se odgodi postavljanje dvojezičnih ploča.

– Nekome je to nažalost, meni to nije na sreću. Ja mogu shvatiti i prihvatiti da jedan broj ljudi nije oduševljen s time, ali ako ćemo biti civilizirana država, koja štiti nacionalne manjine, koja poštuje zakone, onda to moramo učiniti i učinit ćemo! – poručio je premijer, piše HRT.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare