Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Inzko: Mora se pronaći pragmatično rješenje za sve učenike

Must Read

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko vjeruje da postoji prostor da se nađe rješenje koje će zadovoljiti sve strane, a o pitanju uvođenja nacionalne grupe predmeta u školama u BiH.

-Treba s puno osjetljivosti prići tim pitanjima, koja se tiču svakog čovjeka, djeteta i njima treba ići ususret – rekao je Inzko, komentirajući činjenicu da bošnjačka djecu u bratunačkom Konjević-Polju i Vrbanjcima kod Kotor- Varoši ne idu u školu, zbog problema s uvođenjem nacionalne grupe predmeta te uposlenosti Bošnjaka nastavnika u tim školama.

Visoki predstavnik podsjeća da već ima nekoliko škola u kojima se to pitanje „pragmatično“ riješilo i da to treba da bude princip i za šira rješenja uz puno tolerancije.

-Ipak je to pitanje i za budućnost i entiteta i države, a posebno za razvoj svakog djeteta – kazao je Inzko, nakon sastanka s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Igorom Radojičićem.

I Radojičić se slaže da treba biti osjetljiv kod ovih pitanja i razgovarati i s roditeljima i djecom te navodi da nijedna strana to ne treba da koristi u političke svrhe.

Naglašava da postoje pravila i propisi kako se organiziraju nacionalne grupe predmeta te da su one uvedene u oko 20 škola u RS-u.

U dva područna odjeljenja, u Konjević-Polju i Vrbanjcima, kako tvrdi, za to nisu ispunjeni „formalni uvjeti“, a navodi i da se Ministarstvo prosvjete ponaša u skladu sa zakonom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -