Published On: Uto, kol 17th, 2021

Michael Jordan u jednom vikendu zaradio milijunski iznos od Messijevih dresova

PSG je prije nekoliko dana kao novog igrača predstavio Lionela Messija. Argentinac je stigao kao slobodan igrač nakon što nije potpisao novi ugovor s Barcelonom, a transfer je odjeknuo kao rijetko koji dosad.

Navijači PSG-a počeli su se okupljati pred aerodromom čim su čuli da Messi dolazi, a posebno je zanimljiv efekt koji je Messi imao na prodaju dresova.

Prvo je večer nakon objave njegovog dolaska PSG pustio u prodaju 150 tisuća dresova s njegovim imenom i brojem 30, a oni su rasprodani u samo sedam minuta na PSG-ovom online shopu.

Vrlo brzo prodaja Messijevih dresova postala je nešto što se događa 24 sata svakog dana u tjednu, a do sada je PSG prodao dresova za čak 120 milijuna eura.

PSG-u pripada 10% tog iznosa pa je zasad zaradio čistih 12 milijuna eura na dresovima, ali posebno je zanimljivo da je od dresova ozbiljan novac u jednom vikendu zaradio i Michael Jordan, javlja Index.

Naime, Jordanova kompanija Air Jordan proizvodi PSG-ove dresove i prema ugovoru koji je sklopila s klubom ima pravo na 5% zarade od prodaje dresova. U ovom trenutku to je šest milijuna eura zarade za samo jedan vikend. Prava navala na dresove se tek očekuje jer Messi još uvijek nije debitirao u dresu PSG-a, a taj trenutak trebao bi biti okidač za potpunu pomamu među navijačima.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare