Published On: Uto, ruj 6th, 2016

MEYER: OHR nema veze s referendumom, sve se pita Srpska

Ono što je Bošnjacima Daniel Serwer to je Srbima Steven Meyer. Serwera Sarajevo predstavlja kao eksperta za Balkan, Meyera Banja Luka predstavlja kao eksperta za Balkan. Koji je veći, sami prosudite.
Hrvati u SAD-u nemaju svojih lobista nit profesora. Hrvatske udruge u SAD-u pacifizirane su Zagrebom i prate uglavnom politiku u RH. Kako je politika u RH fokusirana na Srbe, koji predstavljaju najozbiljniju ugrozbu i povijesnu hiljadustoljetnu drama zajebanu prijetnju opstanka Hrvatske o čemu najboje svjedoči izmučeno lice prof. Banca i ranjeni nos prosvjetitelja HDZ-a dr. Bujaneca, prekompleksno je da se prosječni RH dijasporac bavi pitanjem BIH u kojoj su stvari nešto kompleksnije.
A ona sama toliko nije ni važna pravom Hrvatu koliko je recimo važno pitanje ćirilice u Spičkovini.
Službeni Zagreb je opet pacifiziran Najdražom Ambasadom. Više puta su predstavnici HDZ-a u RH posjetili Najdražu Ambasadu đe su dobili naputke što trebaju misliti nego Hrvate u BIH. Pravo je čudo da HDZ u RH još nije otvorio tečaj odlaska u Najdražu ambasadu. Priručnik za svakog pravog HDZ-ovca.
A Hrvate u BIH posjete HDZ-i tako o doba izbora, kao Kolinda sada, obećaju im da će čvrsto čuvati njhova prava, nakon izbora poklone se, preteči ISIL-a u BIH, plemenitom Isa Begu Isakoviću , pojedu ćevape i sve se nekako zaboravi.
Najbolji je primjer tog postkolonijalno-kolonijalnog odnosa prema nama  je lista recimo našeg velikog suzemljaka, vasionske veličine Milana šjor Bandića. On Hrvatima u BIH ne nudi fontane. Al nudi virtualno šutanje Ćirom. Na Ćirinoj listi je stanoviti Mario Pejić. Lijep neki čovjek. Kažu iz Sarajeva. Super, konačno netko iz Sarajeva. Dosta i nas Hercegovanaca.
I ništa ne bi bilo sporno da dotični nije bio direktor BHT, sin je inače Marinka Pejića, nasljednika Luke Markešića na mjestu predsjendnika HNV-a udruge koja je osnovana opet od strane jednog velikog nacionalizma kako bi derala po malom.
O Luki Markešiću i njegovom tumačenju hrvatske ravnopravnosti u BIH sve je već rečeno. Ne treba ga ni napadati. On je sam sebi najgora kazna.
Hvala puno Ćiri, hvala i Bandiću, al zašto nas smatrate tolikm idiotima? I kome bolan prodajte šuplju?
Ajmo nazad na Meyera. Što kaže čika Meyer? Sve suprotno od Serwera, koji zaziva međunarodnu intervenciju i podršku SAD-a Sarajevu:
“Republika Srpska ima pravo da održi referendum i to nije pitanje za OHR, PIC, Ruse ili Amerikance, kaže Meyer.
“Čelnici i glasači u BiH u potpunosti su sposobni donositi svoje odluke”, naglasio je Meyer.
Ako vlasti Republike Srpske žele održati referendum, kaže on, to je njihovo pravo, a bilo kakvo neslaganje predstavlja unutarnje pitanje u BiH, a ne za PIC, OHR, Ruse ili Amerikance.
Prema njegovim riječima, nije najvažnija stvar kako će oni reagirati, nego to što mnoge od tih organizacija više od 20 godina nakon Daytona nastavljaju imaju pravo glasa u odnosima u BiH.
“Tužno je i žalosno da su organizacije poput OHR i PIC i dalje u mogućnosti da se pitaju za bilo što”, naglasio je Meyer.
Tko smije ovo reći od domaćih BH patriota?
Prema Meyerovim riječima, lideri u BiH, u FBiH i Srpske, trebaju zajedno odlučiti bez mišljenja “stranaca” jer ta mišljenja ništa ne znače i jednostavno trebaju biti ignorirana.
Meyerov stav čini se kudikamo realniji za BIH, no ovo reći u BIH, u državi koja je navodno suverena izgleda da je zločin. Jer najveći branitelji suverenosti BIH i najveći njeni patrioti su najveći zagovaratelji ostanka međunarodnog suverena u BIH. Što zvuči pomalo apsurdno. Takvima je važnije da se u BIH više pita stranca nego neprijatelja države BIH. A neprijatelj države BIH je svatko onaj tko ne misli kao Sarajevo. Makar taj bio također sin Bosne i Hercegovine i njen legalni i legitimni tvoritelj.
A gdje nam je čika Serwer, neovisni politikolog iz SAD-a?
14171961_10154628850187176_1204897864_n
Evo ga, slučajno se trefio s jednim našim eminentnim političarom na Trebeviću. Probosanskom snagom koja se bavi samo bošnjačkim pitanjem.  To je onaj mali Reuf, koji je prijetio ratovima, brisanjima cijelih konstitutivnosti, samo ga slabo i Bošnjaci izgotiviše. Opametili se i oni od huškača.
Baš slućajno su se on i Serwer našli na brdu. Nemoj tko da pomisli da je to sve u talu i da gospodin profešure nije neovisan strućnjak, daleko udaljen od pozicije plaćenog bošnjačkog lobiste. Slićno kao i Banac.
Lijep pozdrav Hrvatima u SAD-u. Čuvajte nam Hrvatsku. I Vilu Velebitu nam puno čuvajte. I Antu Pavelića. Njega nam nemojte ni vraćati. Eto vam ga. Ovde ga nešto i ne vole. Osim možda u Sarajevu. Đe je rado viđen gost. Zna o tome sve Dežulović samo šuti ko pizda.
I bana Jelačića nam čuvajte, da ne zaboravimo. I on će ostati upamćen ka vojskovođa koji je za račun Beča gušio pobune u Pešti, te bio pohvaljen od Prijestolnice. Slićno ko Njonjo.
Uzdravlje!
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>