Published On: Sri, stu 5th, 2014

Merkel isključila mogućnost ukidanja sankcija Rusiji

Njemačka kancelarka Angela Merkel isključila je u utorak mogućnost ukidanja sankcija Rusiji nakon što su ruski pobunjenici glasali u nedjelju na istoku Ukrajine i spomenula uvođenje sankcija za još neke osobe.

”Rado ćemo ukinuti sankcije, ali ne sada”, izjavila je Merkel za tisak nakon razgovora s kolumbijskim predsjednikom Juanom Manuelom Santosom.

”Trebalo bi da ponovo razmotrimo popis s imenima nekih osoba koje su dobile odgovornosti na istoku Ukrajine nakon ovog nelegitimnog glasanja”, odgovorila je kancelarka na pitanje o izborima koje Europska unija nije priznala, a na kojim su pobijedili proruski separatisti u svom uporištu na istoku zemlje.

U ponedjeljak je njemačka vlada pozvala ruske vlasti da poštuju “jedinstvo Ukrajine” ne isključivši nove sankcije Moskvi.

Izbori organizirani na istoku Ukrajine potvrdili su funkcije pobunjeničkih vođa koji su tijekom ljeta došli na čelo separatističkih pokreta.

EU je ovu inicijativu nazvala “novom preprekom” za krhki mirovni proces nakon šestomjesečnog sukoba u kojem je bilo 4.000 mrtvih, dok su vlasti u Kijevu u njoj vidjeli “farsu”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare