Subota, 20 srpnja, 2024

MORA PLATITI DRŽAVI 800.000 KUNA Matija Babić osuđen na rad za opće dobro

Must Read
Babić mora platiti i sporednu novčanu kaznu od 300.000 kuna te vratiti protupravno stečenu korist

Matija Babić, vlasnik portala Index, optužen da je zajedno s Vanom Šalov Violić fiktivnim ugovorima tvrtku Prva stranica d.o.o. oštetio za oko 2,8 milijuna kuna, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu priznao krivnju te je osuđen temeljem nagodbe s tužiteljstvom.Dobio je godinu dana zatvora, koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna od 300.000 kuna. Krivnju je priznala i Vana Šalov Violić te je osuđena na osam mjeseci zatvora, koji su joj zamijenjeni radom za opće dobro.

Matija Babić osuđen na rad za opće dobro

Njoj je izrečena sporedna novčana kazna od 150.000 kuna. Po presudi, Babić i Šalov Violić još zajedno u državni proračun moraju uplatiti oko milijun kuna, dok tvrtki koju su oštetili moraju platiti oko 600.000 kuna.
Matija Babić je napisao na dvom facebook profilu slijedeće:

Index je kažnjen s milijunskom kaznom jer smo novinare plaćali preko studentskih ugovora, kako je jedino bilo moguće. Index umjesto da je financirao Sanaderove satove, Žužulove tunele, Šegonove hotele i Todorićeve poticaje, financirao je novinare koji su ih u tom razotkrivali. Kažnjeni smo jer nismo sudjelovali u korupciji, već u razotkrivanju korupcije. U državi u kojoj su svi veći mediji nastali na kriminalu, u kojoj su svi vlasnici medija surađivali s korumpiranom vlasti, u kojoj medijski moguli imaju građevinske firme, ima čak nekog smisla da kažnjen bude jedino medij koji je nastao na posuđenim kompjuterima, svakoj se korumpiranoj vlasti suprotstavio, a vlasnici su podstanari. Dok su vlasnici Jutarnjeg i Večernjeg nevini, eto ja pristajem biti kriminalac. Na ovo smo bili spremni, i naravno da ćemo se izvući. Ovakva Hrvatska neće.

 

 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

U Loznici likvidiran Albanac koji je ubio srpskog policajca

Potpredsjednik srpske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić priopćio je kako je likvidiran Faton Hajrizi, Albanac koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -