Published On: Pon, lip 18th, 2012

Marinko Ćavara, dopredsjednik HDZ BiH bit će novi predsjednik Federacije BiH

Šef zastupničkog kluba  HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta i dopredsjednik HDZ BiH Marinko Ćavara bit će kandidiran na dužnost predsjednika Federacije BiH, saznaje Dnevnik.ba, iz izvora u HDZ BiH.

Prema dogovoru Lagumdžije i Čovića, uz pet federalnih ministarstava, koaliciji dva HDZ-a, odnosno HDZ BiH kao jačem partneru u toj koaliciji,  pripast će i pozicija predsjednika F BiH

-Ćavara je jedan od najzaslužnijih  u razobličavanju Platformaške vlasti, dokazivanju njezine neodrživosti i potrebi da se vlast u F BiH uspostavi sukladno Ustavu i zakonu, te na izborima iskazanoj političkoj volji bh Hrvata. U brojnim medijskim istupima plijenio je elekventnošću i pokazao se kao dobar poznavatelj ustavnih i zakonskih odredbi, te se dokazao kako jedan od najboljih kadrova HDZ BiH, kaže sugovornik Dnevnik.ba.

Marinko Ćavara bio je i glavni pregovarač HDZ BiH, koji je s glavnim tajnikom SDP- BiH Nerminom Nikšićem usuglasio glavninu sporazuma između dviju stranaka, kojeg su sinoć poptpisali lideri SDP BiH i HDZ BiH Zlatko Lagumdžija i Dragan Čović

Izvor Dnevnik.ba napominje kako će Ćavarinim  izborom na čelno mjesto u Federaciji i Hrvati Središnje Bosne, koji su kadrovski bili slabije zastupljeni u F BiH, konačno doći na svoje. ( R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare