Hrvatski policajac iz Odžaka – Poruka svim hrvatskim “Vatrenim”

Vijest o ničim izazvanom šikaniranju hrvatskih navijača u Odžaku od strane tamošnje policijeobjavljena na Posavskom obzoru glasno je odjeknula širom Herceg Bosne i Hrvatske. Za par sati pročitalo ju je više tisuća ljudi uz preko stotinu komentara koji još uvijek pristižu. Jedan od tih komentara, koji su većinom bili protiv agresivnog djelovanja policije, pristigao je i od osobe koja se predstavila kao policajac iz Odžaka čiji komentar u cijelosti prenosimo:

“Kao Hrvat, državljanin BiH i po zanimaju policajac, i sam svim srcem navijam za Hrvatsku. Nisam jedini. Među nama, običnim policajcima, svi hrvatski djelatnici također navijaju za Hrvatsku. Za koga navijaju ili nenavijaju Bošnjaci to je njihov obraz i njihovo opredjeljenje.

Želim ukazati na jednu jako bitnu činjenicu.

Mi obični policajci dobijemo naredbu za intervenciju jer je od nekoga (koga – ?! – pretpostavite sami) stigla dojava o navodnim neredima i fašističko-nacionalističkom divljanju. Nakon toga slijedi naredba pretpostavljenog, a naredba se ne smije odbiti, i mi se pojavimo na mjestu navodnih nereda i fašističkog djelovanja. Čim stignemo na “bojište” za očekivati je negodovanje Hrvata koji slave jer nismo došli na čašu piva već opremljeni za moguće sukobe.

Razumijem i hrvatske navijače. Naša intervencija se ne naručuje (od istih onih koji je sad ultimativno traže) kad npr. igra BiH i njeni navijači se vozaju čak i kroz travnjake i park. Na svakom mjestu ne možemo biti i adekvatno intervenirati ali naređenje moramo izvršiti.

Zbog čega je tomu tako (uvijek na štetu bh Hrvata) morate pitati naše zapovjednike i njihove političke mentore koji su u stanju intervenirati i protiv vlastite majke samo kako bi se ogrebali za još veći čin i funkciju ili sačuvali postojeće.

Molim vas, nemojte sve hrvatske policajce iz Odžaka trpati u isti koš. Isto tako “specijalci” iz Orašja nisu krivi jer su morali reagirati na zatraženu pomoć grebatora iz Odžaka i tamo se pojaviti. Mi obični policajci ne možemo javno progovoriti jer ne samo što bi izgubili posao već bi i osobno imali problema.

Svim Hrvatima veliki pozdrav jer i većina Hrvata policajca u Odžaku i Orašju srcem i dušom navija za svoj hrvatski narod i hrvatsku nogometnu reprezentaciju”.

Sutra idemo dalje – Vaši hrvatski policajci

Vezani članak: