Marić predložio da Nelson i Sattler postanu počasni građani Mostara

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić (SDA) na jučerašnjoj redovitoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erica Nelsona, veleposlanika SAD-a u Bosni i Hercegovini, i Johanna Sattlera, šefa izaslanstva i posebnog predstavnika EU u BiH, priopćeno je u srijedu iz mostarskog Gradskog vijeća.

U priopćenju se navodi kako su  odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokracije u Gradu Mostaru, suradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative.

“NJ.E. Eric Nelson i Johann Sattler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara. Uz značajnu suradnju s prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokracije, ekonomskog razvoja i unaprjeđenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća, hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja”, istaknuo je Marić.

Predsjednik Gradskog vijeća će na sljedećoj sjednici načiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, stoji u priopćenju./HMS/

more recommended stories