Published On: Thu, Aug 22nd, 2013

MALI JE NA BABU: Oružje Mevlidu nabavio otac

Optuženi Mevlid Jašarević spreman je da Tužiteljstvu BiH okrije tko mu je dao oružje koje je koristio u terorističkom napadu na američko Veleposlanstvo u Sarajevu, kako bi dobio manju zatvorsku kaznu, piše “Dnevni avaz”. List navodi da je oružje Jašareviću osigurao njegov otac Izet, koji živi u Češkoj, i koji navodno ima “podeblji” kriminalni dosije.

Mevlid Jašarević, navodno, iza zatvorskih rešetaka prepričava da mu je teško oružje snajper, dvije automatske puške, nekoliko bombi kašikara i 700 metaka dao otac kako bi namirio dug od oko 20.000 eura, iz vremena dok se Mevlid bavio pljačkaškim pohodima po Europi.

“Avaz” dodaje da se Mevlid Jašarević odlučio da “ocinka” oca, jer mu je ovaj verbalno vrijeđao nevjenčanu suprugu Mirelu Demirović.

Apelacijsko vijeće Suda BiH prošlog tjedna poništilo je presudu od 06. prosinca prošle godine, kojom je Jašarević proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog napada na Veleposlanstvo SAD 28. listopada 2011. godine.

Vijeće je za 16. rujan odredilo održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH. Optužnica tereti Jašarevića za organiziranje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom terorizam, a protiv njega optužnicu je podiglo i američko Ministarstvo pravosuđa.

Tužiteljstvo BiH priopćilo je da nije spremno prihvatiti ponudu Jašarevićeve obrane za nagodbu u vezi priznanjem krivice i visinom kazne zatvora.