Published On: Sri, sij 15th, 2014

MA JA , POLAKO, ODMORI SE ZA VIKEND: “U četvrtak ću predložiti rješenje krize” – kaže Nikšić

Nermin Nikšić Mirsadov kazao je danas novinarima u Sarajevu nakon sastanka s Valentinom Inzkom, osobnim bankarom Jerke Lijanovića  koji uzurpacijom fotelje u OHR-u na sve načine pokušava pomoći Lijanoviću da putem pljačke građana FBIH vrati kredit austrijskoj Hypo Banci, da će svoje rješenje za izlazak iz situacije u kojoj se FBiH nalazi nakon smjene ministra financija Ante Krajine ponuditi Vladi FBiH na sjednici u četvrtak.

O tom rješenju Nikšić je danas obavijestio OHR, ali javnosti nije htio govoriti o detaljima, no izričito je potvrdio da će situacija biti riješena u četvrtak. Iz Hypo Banke također nisu dali komentar  a Jerko Lijanović se tek zadovoljno nasmiješio novinarima.

– Postigli smo visok stupnj suglasnosti oko toga ko je ključni krivac za krizu u Federaciji BiH. Informiran sam o aktivnostima koje OHR vodi i koje imaju još namjeru voditi, ja sam njih informirao o aktivnostima koje ja imam namjeru predložiti Vladi u četvrtak, a oni će oko toga interno razgovarati. Imat ćemo i dalje komunikacije s njima – kazao je Nikšić. Je li Inzko Nikšiću obećao povoljan kredit Hypo banke nakon mandata i s kolikom kamatom nije rečeno za javnost…

Na pitanje da li će rješenje koje nudi odblokirati situaciju s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Nikšić kaže da je pomalo neopravdano zapostavljena situacija u vezi s potpisivanjem pisma u vezi sa stand-by aranžmanom s MMF-om što je također dužnost ministra financija.

– Zaslijepljeni smo činjenicom da govorimo o tome da su blokirane isplate iz federalnog proračuna – rekao je Nikšić i dodao da su zbog činjenice da nije poslano pismo namjere MMF-u blokirani i Republika Srpska i Brčko Distrikt.