Subota, 15 lipnja, 2024

Lovrinović: Kad god se ostvari neki pomak u osiguranju prava Hrvatima, drug Komšić to zaustavi

Must Read

Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović smatra da bi ostavka Željka Komšića na dužnost člana Predsjedništva BiH predstavljala šansu da BiH krene naprijed i da takvi kao on više ne odlučuju o BiH.
“Ako njegov izlazak iz SDP-a nije rezultat nekog dogovora, onda je ovo vrhunac licemjerstva druga Komšića i njegovog nelegitimnog ponašnja. Kad god se napravi neki pomak u ostvarivanju legitimnih prava Hrvata u BiH, koje on začudo predstavlja, on to zaustavi. Taman kad smo mislili da je i SDP shvatio bit BiH, događa se Komšićeva ostavka”, rekao je Lovrinović za sarajevsko „Oslobođenje“.

On je ocijenio da se Komšić ne smije ponašati protivustavno, taman se i ne slagao s predloženim rješenjima provođenja odluke „Sejdić – Finci“.

Glasnogovornik HDZ-a 1990. Veso Vegar rekao je da bi bilo pošteno da Komšić napusti funkciju člana Predsjedništva BiH, jer je na tu poziciju došao glasovima Bošnjaka.

„Za više od šest godina koliko je član Predsjedništva BiH, Komšić nije dao niti jednu izjavu u kojoj je barem spomenuo da je hrvatski narod u BiH neravnopravan“, istakao je Vegar, dodavši da Komšić govori o “zaštiti prava Bosanaca i Hercegovaca, kao da Hrvati nisu Bosanci i Hercegovci”.

On je ocijenio da će Komšićeva ostavka  u SDP imati negativan utjecaj na političku scenu u BiH i da se sada dodatno usložnjavaproces rekonstrukcije Vijeća ministara BiH, a nešto manje i Vlade FBiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -