Published On: Sri, srp 25th, 2012

Lovrinović: Kad god se ostvari neki pomak u osiguranju prava Hrvatima, drug Komšić to zaustavi

Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović smatra da bi ostavka Željka Komšića na dužnost člana Predsjedništva BiH predstavljala šansu da BiH krene naprijed i da takvi kao on više ne odlučuju o BiH.
“Ako njegov izlazak iz SDP-a nije rezultat nekog dogovora, onda je ovo vrhunac licemjerstva druga Komšića i njegovog nelegitimnog ponašnja. Kad god se napravi neki pomak u ostvarivanju legitimnih prava Hrvata u BiH, koje on začudo predstavlja, on to zaustavi. Taman kad smo mislili da je i SDP shvatio bit BiH, događa se Komšićeva ostavka”, rekao je Lovrinović za sarajevsko „Oslobođenje“.

On je ocijenio da se Komšić ne smije ponašati protivustavno, taman se i ne slagao s predloženim rješenjima provođenja odluke „Sejdić – Finci“.

Glasnogovornik HDZ-a 1990. Veso Vegar rekao je da bi bilo pošteno da Komšić napusti funkciju člana Predsjedništva BiH, jer je na tu poziciju došao glasovima Bošnjaka.

„Za više od šest godina koliko je član Predsjedništva BiH, Komšić nije dao niti jednu izjavu u kojoj je barem spomenuo da je hrvatski narod u BiH neravnopravan“, istakao je Vegar, dodavši da Komšić govori o “zaštiti prava Bosanaca i Hercegovaca, kao da Hrvati nisu Bosanci i Hercegovci”.

On je ocijenio da će Komšićeva ostavka  u SDP imati negativan utjecaj na političku scenu u BiH i da se sada dodatno usložnjavaproces rekonstrukcije Vijeća ministara BiH, a nešto manje i Vlade FBiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare