Subota, 15 lipnja, 2024

Loše, gore, Nermin Nikšić

Must Read

Zakukao je nezakoniti premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić (SDP) kako je svjestan da je novo zaduživanje kako bi se “podmirili” stari dugovi nepopularna mjera, ali da je trenutačna situacija takva da je novi dogovor s MMF-om jednostavno nužan jer na temelju ovakve situacije nije moguće očekivati da proračun može imati razvojnu komponentu.

 

Naravno za nerad, uglavnom nekompetentne i nesposobne, nezakonite federalne Nikšić je za loše stanje optužio prethodnu vlast ta da ga se stoga mora razumjeti, a spas vidi u novom stand by aranžmana od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i u iznosu od 800 milijuna do milijardu KM.

 

Nakon što je od uspostave Federacije BiH kroz federalnu Vladu prodefilirala nekolicina kadrova SDA i HDZ-a, premijera i dopremijera, nikada nismo pomislili da ćemo još požaliti za Nedžadom Brankovićem, Edhemom Bičakčićem ili Draganom Čovićem, Vjekoslavom Bevandom, rahmetli Ahmetom Hadžipašićem, Draganom Vrankićem.

 

Jer kada pogledamo rezultate i rad ove federalne vlasti i njezinih prvih ljudi, možemo se samo sjetiti one poslovice kako od gorega uvijek može biti gore. Izuzetak bi možda bila Vlada Alijanse, kojoj je opet na čelu bio kadar SDP-a, aktualni sarajevski gradonačelnik Alija Behmen(SDP), a koji se u ekonomiju razumije kaoJerko Ivanković Lijanović u atomsku fiziku.

OSVRT Loše, gore, Nermin Nikšić

Vlada premijera Nermina Nikšića, koja u proteklih više od godinu dana nije napravila niti jednu kvalitetnu investiciju, izuzmemo li otvaranje restorana Mc Donalds u Sarajevu i „zaprpanje“ nekoliko kilometara auto puta, uz ekspresno skidanje na nekoliko stotina članova Upravnih odbora i direktora, a postavljenje odanih stranačkih i većinom potpuno nekompetentnih kadrova, ne zaslužuje ništa nego otvoreni prijezir.

Da nije poslušnik „velikog vođe“, koji usput u životu nije vodio ni piljaru sa tri radnika, a kamoli što ozbiljnije, i da visoki predstavnik Valentin Inzko ima zrno morala te zna bar malo bolje matematiku, nikada Nikšić ne bi bio u situaciji da kao premijer odlučuje o budućnosti građana Federacije BiH.

Ovako u nedostatku kompetencija, ostaju mu podizanje kredita, koje će netko drugi vraćati. Već viđeno i oprobano. A kada se krediti ne budu mogli vraćati, a novi uzimati da se pokriju stai dugovir, e onda nastaje vrlo, vrlo ozbiljan problem. Ali tko o tome u ovakvoj državi i ovakvoj federalnoj vlasti razmišlja. (K.M/Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -