Published On: Pet, kol 31st, 2018

LJUBUŠKI: Završena manifestacija mladih Ljubušaka ‘Pozdrav ljetu’

Udruga mladih “Agape” nevladina je organizacija sa sjedištem u Ljubuškom koja nastoji pokrenuti društvenu i kulturnu scenu ove sredine te aktivizam i solidarnost njezinih građana.

Već četvrtu godinu zaredom mladi iz te udruge organiziraju manifestaciju “Pozdrav ljetu”, a ovogodišnja dvodnevna manifestacija završena je sinoć.

Posted by Udruga mladih Agape on Thursday, August 30, 2018

”Ove godine je četvrta po redu manifestacija i već se po posjeti i dojmovima građana, i u razgovorima s njima, vidi i osjeti da je to neizostavan ljetni događaj u našem gradu. Neki ga dugo iščekuju i stalno posjećuju, a ima i onih kojima je ova godina prva i zadovoljni su viđenim. Mi kao udruga smo zadovoljni sa svime i dojmovi su više nego odlični, a i sve ono što smo zamislili smo i ostvarili ”, rekao je Feni predsjednik udruge “Agape” Ivan Mlinarević.

Na završnoj večeri u gradskom parku nastupili su lokalni bendovi, a posjetitelji su mogli uživati i u domaćoj hrani, dok je tijekom dana bio priređen program za djecu. Inače, cilj udruge Agape je obrazovanje mladih u polju građanskog aktivizma, demokracije, ljudskih prava, interkulturalnog dijaloga, solidarnosti prema nemoćnim, starim i osobama s posebnim potrebama. Udruga broji više od 40 članova, a svake godine se ta brojka povećava. Osim spomenutog događaja “Pozdrava ljetu”, “Agape” organizira i zabavni kulturni događaj “Vremeplov” koji je osmišljen u svrhu promicanja Svjetskog dana glazbe, tako da je i datumski orijentiran uz spomenuti dan. Od edukativnih sadržaja tu su svake godine razne radionice i tribine koje se održavaju u travnju i svibnju u sklopu rođendana Udruge. Humanitarna akcija “Reakcija”, koja se održava u vrijeme adventa, također je tradicionalni događaj u organizaciji “Agapea”, a ove godine bit će šesta po redu./Fena/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare