Published On: Fri, Mar 3rd, 2017

LJUBOMORA? Majka dvanaestero djece izvršila samoubojstvo, policija utvrđuje razloge

Sarajevska policija istražuje okolnosti pod kojima je došlo do smrti 42-godišnje Nedžade Seferović iz ilidžanskog naselja Blažuj, koja je jutros u Domu zdravlja na Ilidži podlegla uslijed ozljeda nanesenih vatrenim oružjem u predjelu stomaka.

Kako su za Faktor ispričali svjedoci koje je Faktor zatekao u ulici Mratnjevače, gdje se jutros rano sve odigralo, Nedžada je počinila samoubojstvo pucavši sebi u stomak iz pištolja, koji je vlasništvo njenog supruga Sabahudina, a za koji je navodno imao dozvolu.

Njega su zatekli nedaleko od mjesta gdje se, navodno, ubila njegova supruga, s kojom je, kako je sam kazao imao 12 djece.

– Ustali smo jutros kao i svako jutro, sve je bilo normalno. Ona je otišla donijeti drva, da naloži vatru, da ugrije vode da se možemo umiti, jer nam bojler ne radi. Izašla je iz kuće i nije se vraćala. Onda smo čuli kako je puklo tri, četiri puta. Djeca su sva istrčala vidjeti što se dogodila, ja sam zadnji tamo došao – priča potreseni Sabahudin.

On je, kako kaže, vidjevši suprugu kako leži u krvi odmah pozvao policiju da javi što je bilo i pitao smije li on, bez čekanja Hitne pomoći, prevesti ženu u bolnicu.

– Ne znam ni što su mi rekli. Ja sam je s djecom odmah ubacio u auto i povezao prema bolnici, još je davala znakove života. Kad smo stigli u ambulantu na Ilidžu kazali su nam da joj nema spasa – kaže nam Sabahudin.

Kako kaže, pretpostavlja da se njegova supruga na taj korak odlučila zbog ljubomore.

– Bila je strašno ljubomorna. Tu dolje sam imao jednu švalerku, i eto sad što se desilo – govori, odmahujući rukama.

Policija je za vrijeme boravka ekipe Faktora još osiguravala mjesto u blizini kuće, gdje se sve odigralo. U međuvremenu su policajci obavili razgovore sa svjedocima ovog događaja, piše Faktor.

Na mjesto događaja stigla je i dežurna županijska tužiteljica, koja rukovodi očevidom, a nakon što budu prikupljeni svi tragovi i dokazi, moći će se izjasniti radi li se u ovom slučaju o samoubojstvu ili je u pitanju nešto drugo.

Kako Faktor saznaje, vještak sudske medicine Nermin Sarajlić obavio je vanjski pregled tijela, ali će najvjerojatnije biti zatražena i obdukcija, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti nesretne žene. Istraga je u tijeku.