Nedjelja, 26 svibnja, 2024

LJUBIĆ/ČOVIĆ: Zajedno za prekompoziciju vlasti na državnoj i federalnoj razini

Must Read

Predsjednici HDZ 1990 i HDZ BiH dr. Božo Ljubić i dr. Dragan Čović razgovarali su danas o suradnji dviju stranaka, ali i o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, posebno o prekompoziciji vlasti na državnoj i federalnoj razini.

Predsjednici Ljubić i Čović su konstatirali da će nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju i potvrdili zajednički nastup u pregovorima oko rekonstrukcije Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH.

Dogovorili su i sastanak izaslanstava dviju stranaka na kojem bi razmotrili buduću suradnju pa i, između ostalog, i uspostavu općinskih vijeća na temelju rezultata nedavno održanih općinskih izbora.

Predsjednici Ljubić i Čović su istaknuli svoju spremnost za sazivanje sastanka političkih lidera čije će stranke činiti novu paralemntarnu većinu i svoje sudjelovanje na tom sastanku.

Oni očekuju da će se sljedećih dana kroz bilateralne sastanke predsjednika stranaka do kraja iskristalizira ta parlamentarna većina i da se onda sazove skupni sastanak predsjednika stranaka.

Na tom sastanku bi osim potvrđivanja parlamentarne većine i sastava Vijeća ministara bilo govora i oko provedbe presude Europskoga suda za ljudska prava iz Strasbourga u predmetu Sejdić i Finci, te drugim bitnim reformama u BiH koje bi nova vladajuća većina provela do kraja ovoga mandata, stoji u priopćenju HDZ1990

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -