Published On: Uto, lis 30th, 2012

LJUBIĆ/ČOVIĆ: Zajedno za prekompoziciju vlasti na državnoj i federalnoj razini

Predsjednici HDZ 1990 i HDZ BiH dr. Božo Ljubić i dr. Dragan Čović razgovarali su danas o suradnji dviju stranaka, ali i o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, posebno o prekompoziciji vlasti na državnoj i federalnoj razini.

Predsjednici Ljubić i Čović su konstatirali da će nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju i potvrdili zajednički nastup u pregovorima oko rekonstrukcije Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH.

Dogovorili su i sastanak izaslanstava dviju stranaka na kojem bi razmotrili buduću suradnju pa i, između ostalog, i uspostavu općinskih vijeća na temelju rezultata nedavno održanih općinskih izbora.

Predsjednici Ljubić i Čović su istaknuli svoju spremnost za sazivanje sastanka političkih lidera čije će stranke činiti novu paralemntarnu većinu i svoje sudjelovanje na tom sastanku.

Oni očekuju da će se sljedećih dana kroz bilateralne sastanke predsjednika stranaka do kraja iskristalizira ta parlamentarna većina i da se onda sazove skupni sastanak predsjednika stranaka.

Na tom sastanku bi osim potvrđivanja parlamentarne većine i sastava Vijeća ministara bilo govora i oko provedbe presude Europskoga suda za ljudska prava iz Strasbourga u predmetu Sejdić i Finci, te drugim bitnim reformama u BiH koje bi nova vladajuća većina provela do kraja ovoga mandata, stoji u priopćenju HDZ1990

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare