Published On: Ned, tra 6th, 2014

Ljubavnica nacističkog vođe imala je židovske krvi

Nove analize DNK provedene za potrebe dokumentarnog filma koji u srijedu treba biti prikazan na britanskoj televiziji Channel 4 upućuju na to da je Eva Braun, supruga Adolfa Hitlera, možda imala židovske krvi.
Ta teza nastala je nakon analize kose s četke pronađene u Berghofu, Hitlerovoj rezidenciji u Bavarskoj u kojoj je Eva Braun provela najviše vremena tijekom Drugog svjetskog rata.
Znanstvenici su pronašli specifičnu sekvencu DNK-a koja je »jako povezana” s aškenazima koji čine oko 80 posto židovske populacije”.
U Njemačkoj se u 19. stoljeću mnogo aškenaza preobratilo na katoličanstvo.
”To otkriće uznemirujuće je”, rekao je Mark Evans, voditelj emisije The Dead Famous DNK (DNK poznatih pokojnika) i kazao da tako nešto ne bi mogao ni sanjati.
Autori dokumentarca kažu kako sve navodi da je kosa pronađena na četki u Berghofu upravo kosa Eve Braun. No jedini način da se to i službeno potvrdi jest usporediti ga s uzorkom DNK dviju živućih potomkinja obitelji. Međutim, one odbijaju testiranje.
Eva Braun godinama je bila ljubavnica njemačkog nacističkog vođe, a brak su sklopili 29. travnja 1945. prije nego što su počinili samoubojstvo u Fuehrerovu bunkeru u Berlinu