Published On: Sri, lis 24th, 2018

Liječnici odstranili tumor težak 30 kilograma

Liječnici Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskoga kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjoj Luci, u suradnji s abdominalnim kirurzima te zdravstvene ustanove, uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili benigni tumor maternice težak gotovo 30 kilograma.

Pacijentici, srednje životne dobi, tumor je rastao pet godina. Međutim, tek početkom listopada ove godine se zbog ovog problema javila liječniku.

Nakon urađene dijagnostike utvrđeno je postojanje tumorske mase koja je svojom veličinom ispunjavala cijeli trbuh, i to od male karlice do rebarnih lukova.

Operativni zahvat, koji je trajao više od četiri sata, podrazumijevao je multidisciplinarni kirurški pristup ginekologa i abdominalnih kirurga. Tumor se nalazio iza želuca, na glavi pankreasa i ispod jetre, priopćeno je iz UKC-a.

Pacijentica se nakon urađena složenoga operativnoga zahvata uspješno oporavlja.

Složeni operativni zahvat uradili su specijalist ginekologije i akušerstva dr. Sladibor Lakić, specijalist opće i abdominalne kirurgije dr. Dragan Tomić, specijalisti ginekologije i akušerstva dr. Andrija Baničević i dr. Boris Popović, specijalist opće i abdominalne kirurgije dr. Željko Grahovac, specijalist anestezije s reanimatologijom dr. Migdad Hadžibegović, medicinski tehničar Dragan Marčeta i instrumentarka Tanja Rudić.

(Fena)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare