Published On: Ned, pro 28th, 2014

Lijanovići bi da se njihov dug radnicima isplati iz proračuna

Iz Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB) pohvalili su se kako je Krešimir Šakić, vijećnik ove stranke u Gradskom vijeću Široki Brijeg, podnio inicijativu da se radnicima tvrtke „ZDI Produkt“ i „Laktat“, a koji već danima prosvijeduju ispred kompanije „Lijanovići“ na Visokoj Glavici, dodijeli jednokratna novčana pomoć, tj. božićnica od po 500 KM.

– Suosjećamo s radnicima i mislim da bi im sve razine vlasti trebale pomoći jer ljudi nisu krivi što nisu dobili plaće – kazao je Šakić.

Sličnu inicijativu, priopćili su iz NSRzB-a, uputio je i Slobodan Tomić, zastupnik te stranke u Skupštini Zapadnohercegovačke županije, koji je zatražio da županijske vlasti dodijele po 1.000 KM jednokratne pomoći radnicima, „koji se danima smrzavaju na Visokoj Glavici, očekujući da se njihova situacija riješi, odnosno da im se isplate plaće“.

Ovakvo licemjerje i ako je od Lijanovića, previše je, prokomentirali su radnici tvrtke „Lijanovići“, koja je privatno vlasništvo Jerka i Slave Ivankovića Lijanovića, od kojih traže isplatu zarađenih plaća.