Published On: Ned, pro 28th, 2014

Čović: Od Hrvatske i novog predsjednika očekujem nastavak dobre suradnje s BIH

“Ono što očekujem od Hrvatske, nakon izbora za predsjednika te države, jeste da nastavi s istim intenzitetom politiku prema BiH, a to je da, kao članica EU-a, pomaže našoj zemlji na putu euroatlantskih integracija, posebice jer očekujemo da će BiH iduće godine aplicirati za kandidatski status”– izjavio je danas hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

“Tu nam Hrvatska može puno pomoći kao pravi prijatelj i partner” – kazao je novinarima Čović nakon što je u Mostaru glasovao na izborima za novog predsjednika Republike Hrvatske.

Dodao je kako od Hrvatske očekuje i da nastavi s politikom kada su u pitanju Hrvati u BiH, a to je da se uvažava želja hrvatskog naroda u BiH, odnosno dogovor tri konstitutivna naroda u smislu jednakopravnosti i legitimnih predstavnika Hrvata u vlasti.

“Vjerujem kako će se to nastaviti” – kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH, izrazivši optimizam u nastavak dobre suradnje BiH i Hrvatske na gospodarskom planu, posebice kroz zajedničke projekte koji su, kako je kazao, važni za obje zemlje, a posebice za BiH.

Komentirajući hrvatske predsjedničke izbore, Čović je kazao kako je uvjeren da će Hrvatska dobiti predsjednika koji će se, uz ostalo, brinuti o svim državljanima Hrvatske, te o poziciji BiH kao strateškog partnera, a samim time i poziciji hrvatskog naroda u BiH.

“Duboko sam uvjeren kako ćemo dobiti partnera s kojim ćemo surađivati” – kazao je Čović, istaknuvši kako će imati odličnu suradnju s novim hrvatskim predsjednikom, bez obzira tko to bio.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare