Utorak, 23 travnja, 2024

LIJANOVIĆ D.O.O.: Kupovinom mojih proizvoda pomažete meni, mom ćaći, i mojoj braći…

Must Read

Čovjek koji i u ranim 50-ima živi na tuđi račun, pljačkom, korupcijom, izrabljivanjem, manipulacijom,  Jerko Švercer – Lijanović , Sin Lijanov, danas je otvorio sajam ‘Dani jagodastog voća Bosne i Hercegovine’, koji se održava u krugu nekadašnje tvornice za preradu voća i povrća u Čeliću.

Na sajmu će svoje proizvode predstaviti četiri stotine poljoprivrednih proizvođača jagoda i pedeset izlagača u području poljoprivrede i mehanizacije.

Dopremijer i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković – Lijanović je tom prilikom istaknuo: “Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva podržava ovaj sajam i proizvodnju jagodastog voća. Također dajemo podršku razvoju općine Čelić u pravcu poljoprivrede i prerade voća i povrća, posebice jagoda, po čemu je poznat Čelić.

Programom poticaja ‘Od našeg polja do našeg stola’ Ministarstvo može ispraviti greške iz proteklog razdoblja kada se podržavala samo primarna poljoprivredna proizvodnja. Zbog toga nam je važno da općina Čelić održi proizvodnju i uspostavi preradu jagoda, koje mogu biti konkurentan proizvod ne samo na domaćem nego i na izvoznom tržištu.

Uvidjevši visoku kvalitetu jagoda u Čeliću i znajući njihova hranjiva svojstva koja pozitivno utječu na naše zdravlje, pozivam sve građane Bosne i Hercegovine da ne kupuju uvozno voće, banane, narandže, ananas itd., nego da kupuju domaće jagode, jer na taj način podržavaju domaću proizvodnju i otvaranje radnih mjesta u našoj domovini. Da smo poticali od polja do stola, kao što to želimo sada, imali bismo našu proizvodnju, preradu i prodaju naših proizvoda u trgovinama u Bosni i Hercegovini, a ne bismo uvozili osamdeset posto hrane”.

Na sajmu ‘Dani jagodastog voća Bosne i Hercegovine’, dopremijer Federacije i federalni ministar Jerko Ivanković – Lijanović potpisao je Povelju o afirmaciji poljoprivredne struke, a nakon toga nazočio je sastanku članova Vlade FBiH i TŽ sa gospodarstvenicima, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x