Published On: Pon, ožu 28th, 2022

LASIĆ ARAPOVIĆU: Informirajte se i ispričajte, ovo sa zahtjevom za zaustavljanjem gradnje zgrade HNK Mostar bilo je jadno!

Dragi Adise, govorim prijateljski, ovo sa zgradom HNK je bilo jadno!, napisao je prof. dr. Mile Lasić, komandirajući na Facebooku inicijativu Adisa Arapovića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH koji je ispred političke organizacije “Koalicija ‘Država’” zatražio zaustavljanje projekta izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Upravo na “Svjetski dan kazališta”, koji se u Mostaru obilježio i u NPM, gdje smo uživali u dobroj predstavi “Bilo jednom…”, i u MTM-u i u HNK-u, koalicija “Država” je održala svoj skup i obrukala se. Meni je to svejedno, jer u toj koaliciji i nema imena vrijedna spomena, ali me boli što se jedan od najboljih bh. politologa dr. sc. Adis Arapović, kojemu sam i promovirao njegovu doktorsku disertaciju u Bošnjačkom institutu u Sarajevu, obrukao sa zahtjevom za zaustavljanjem gradnje zgrade HNK u Mostaru. Dragi Adise, to je politikantstvo, nedostojno jednoga dobrog politologa, informirajte se o HNK-u i ispričajte se…, napisao je Lasić na Facebooku.

Podsjećamo, sinoć je u mostarskom hotelu Bristol održana javna tribina “Koalicije ‘Država’”, a na kojoj je Adis Arapović govorio o svom djelovanju u ZD Parlamenta FBiH.

”Mi smo u Federalnom parlamentu podnijeli amandmane na proračun koji su važni za građane. Tražimo potpuno ukidanje privilegija desetak funkcionera koji raspolažu s preko 700.000 KM. Tražili smo da se taj novac planira za Fond solidarnosti, gdje nikad nema dovoljno novca za liječenje djece i drugih naših sugrađana. Također, tražimo zaustavljanje projekta izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, upravo nekoliko stotina metara odavde gdje je oborena tzv. Herceg-Bosna, a na čemu je radio kolega Amer Obradović. Također, zatražili smo brisanje s dnevnog reda zakona o porezu na dohodak i doprinosima, jer nisu dobro pripremljeni, a uputili smo i amandmane koji idu u korist rasterećenja radničkih plata, kao i transparentnosti u smislu da uplatitelji doprinosa dobiju adekvatnu kontrauslugu”, rekao je Arapović.

Arapović je inače bivši program menadžer nevladine organizacije “Centar civilnih inicijativa” (CCI) nakon čega je krenuo u politički angažman kroz Radončićev SBB. Tako je ovaj politolog u Zastupnički dom federalnog parlamenta ušao s kompenzacijske liste da bi u svibnju prošle godine napustio SBB te u Parlamentu nastavio djelovati kao samostalni zastupnik priključivši se potom novoformiranoj “Koaliciji ‘Država’”.

Foto: Koalicija država

Mile Lasić umirovljeni je profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na kojem je predavao od pokretanja studija politologije.

Smatra ga se vodećim eurologom u BiH i jednim od najboljih politologa u bivšoj Jugoslaviji.

Posebno su značajne njegove knjige koje govore o tematici Europske unije te integriranja u istu poput “Europska unija – nastanak, strategijske nedoumice i integracijski dometi”, “Uzaludni proeuropski pledoaje – prilozi ‘refleksivnim modernizacijama’”, “Transnacionalne socijalizacije politike i institucije Europske unije”, ali i “Aporije multikulturalnosti u svijetu i kod nas.”

Lasić je pisao i za mnoge istaknute tiskovine u BiH poput Večernjeg lista, Dnevnog lista, Oslobođenja i drugih.

Profesor Lasić rođen je u mjestu Uzarići pored Širokog Brijega, bio je jugoslavenski i bh. diplomat u Njemačkoj, a posljednjih petnaestak godina proveo je na mostarskom Sveučilištu./B. G./HMS/

 

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
2 mjeseci prije

Citat: “Dragi Adise, govorim prijateljski,… ”

Bljak 🙁 🙁 …

Krešimir ...
Krešimir ...
Šta ti kažeš na ovo?  ANGLOFOB © ® !
2 mjeseci prije

Bravo !!

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
Šta ti kažeš na ovo?  Krešimir ...
2 mjeseci prije

Služimo našem lijepom ćafirluku 🙂 !

Last edited 2 mjeseci prije by ANGLOFOB © ® !
Martina Mlinarević
Martina Mlinarević
2 mjeseci prije

Zgrada HNK i športska dvorana Mostaru ponajviše nedostaju. Velika sramota da još nisu izgrađene i da ih čekamo…

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
Šta ti kažeš na ovo?  Martina Mlinarević
2 mjeseci prije

Ovakvi kao Lasić mogu izgraditi samo mejtef 🙁 – ali i to samo ako mu muslimani dozvole 🙁 … Bljak 🙁 …

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

ADIS JE OCITI PRIMJER KAKO SVI BOSNJACI MRZE SVE STO JE HRVATSKO

Krešimir ...
Krešimir ...
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Srbi ih biju i kol,ju kad god mogu nemilice ( nekada nisam razumio a sada kažem SVAKA ČAST) ,ali oni mrze Hrvate jer dok smo mi tu TO IH PODSJEĆA NA ONO ŠTO ONI USTVARI JESU ,a to je OSUNE,ĆENA HRVATSKA IZDAJNIČKA POTU,RAD-KOPI,LAD. ….SJEME VAM SE ZATRLO , DAO DRAGI B,OG.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Krešimir ...
2 mjeseci prije

Krešo sta ti znas sta je pozoriste…za tebe je krmetnjak

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Izgradiće se moje mošnje, ne brinite, 2m debelih zidova, mali prozorčići s vaše strane.. A onda još koju i kapiju staviti.. 😁

Šaćir soros
Šaćir soros
2 mjeseci prije

Urolog znam šta je..neurolog takodje….urolog koji traži još jedno pozorište da se napravi u Mostaru da se publika ne bi mijesala na ovakvoj bijedi…onda je on e..hehe.hej urolog…čuj pozorište samo za hrvate…pa još tamo prikazivati samo djela pisana u hrvatskoj…e to je dotur e….urolog…pa napravi lasicu jer tvoja samoporvacena gospostina ne zagadjuje svojim parama pa npises na ulazu ko na Aluminijumu ..zabranjen pristup muslimanima srbima i cukama..