Published On: Sub, lip 9th, 2012

Lagumdžija: Osim SDA, koja definitivno ide u oporbu, koče još neki koji su bili dio Platforme

Nije više pitanje što je sa SDA, oni definitivno idu u oporbu, samo je pitanje kako ćemo što brže doći do jednog novog rješenja, rekao je danas u izjavi za Fenu predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija.

Nažalost, kaže Lagumdžija, SDA pokazuje kako nije bila dio problema samo kada je bila na vlasti.

– Sada su dio problema utoliko što ne shvaćaju da je logično, demokratski, kada nisu dio jedne parlamentarne većine da trebaju izaći, naveo je.

Naglasio je kako je bivšeg visokog predstavnika Miroslava Lajčaka jučer obavijestio o svemu, te da su razgovori u tijeku i da će doći do jednog sveobuhvatnog dogovora kako ići dalje, iako je sve savršeno jasno.

– Naše ponašanje u narednih desetak dana ovisi prije svega od načina ponašanja SDA, hoće li oni zaista kao ljudi koji tvrde da su demokrate, demokratski se povući, jer nisu objektivni dio vladajuće većine na jednoj razini, ili ćemo to također demokratski učiniti nekim drugim procedurama u skladu sa ustavom i zakonom ove zemlje, istakao je Lagumdžija.

Rekao je kako će, u svakom slučaju, u narednih sedam dana raditi s kolegama iz SBB-a i HDZ-a “da vidimo kako da definiramo programski dokument kojim ćemo definirati, naročito kada je u pitanju federalna razina, iskorak u odnosu na zaglavljene federalne zakone u Parlamentu koje SDA blokira, a i neki naši suradnici, kolege iz Platforme i njihovi zastupnici, koji su posljednjih mjeseci bili dio blokade nekih rješenja”.

Naglasio je kako će u narednim danima vidjeti mogu li se ti problemi “otkočiti” kada su u pitanju ekonomske reforme, izgradnja koridora 5c, zakon o reformi policije i drugo. (Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare