Published On: Pet, stu 8th, 2013

Lagumdžija-Nikšić: Usvajanje antikorupcijskih zakona doprinijet će jačanju stabilnosti države

Predsjednik Socijademokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija i generalni tajnik SDP-a Nermin Nikšić održali su danas u radno-konzultativni sastanak s ministrima u Vladi FBiH, zastupnicima Zastupničkog doma i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz SDP-a.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti Vlade FBiH, sa posebnim fokusom na set antikorupcijskih zakona, čije je donošenje u proceduri u institucijama izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH.

Tijekom sastanka je naglašen jedinstven pristup svih dužnosnika SDPBiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti i podrška konačnom usvajanju seta antikorupcijskih zakona.

Usvajanje antikorupcijskih zakona doprinijet će jačanju stabilnosti države, sigurnosti naroda i građana, poboljšanju poslovnog ambijenta i razvoja privrede u cjelini, istaknuto je na današnjem sastanku.

Sastanak je bio potvrda snage i jedinstva predstavnika SDP-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na realizaciji zacrtanih programskih ciljeva stranke.

Vlada Federacije BiH nedavno je utvrdila prijedloge zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, zakona o izmjenama i dopunama kaznenog zakona FBiH te Zakon o prekršajima u FBiH, koji će se uskoro naći u parlamentarnoj procedure, priopćeno je iz CentrA za informiranje SDP-a BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare