Published On: Ned, ruj 30th, 2012

Lagumdžija izabran u rukovodstvo Stranke europskih socijalista

Na Kongresu Stranke europskih socijalista, koji se održava u Bruxellesu, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Zlatko Lagumdžija izabran je jednoglasnom podrškom izaslanika za člana Predsjedništva PES-a.

”Ova odluka Kongresa, osim što je veliko priznanje za dosadašnji angažman Zlatka Lagumdžije na promociji ideja europske ljevice, kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan granica naše države, predstavlja i snažan podstrek za nastavak politike jednakosti i pravde koju promovira i predvodi SDP”, priopćeno je iz Odjela za informiranje SDP-a BiH.

U dosadašnjem tijeku Kongresa, koji se odvija pod sloganom ”Zajedno za Europu kakvu trebamo“, europska ljevica je još jednom naglasila svoj odnos prema regiji zapadnog Balkana, jasno i bez zadrške istaknuvši svoje opredjeljenje za integraciju naše regije u Europsku uniju.

Poseban dio Kongresa predstavljaju panel-diskusije europskih lidera, a predsjednik SDP-a je pozvan da govori na temu ”Zajedno, za društvo kakvo trebamo“, zajedno s predsjednikom Socijalističke internacionale i bivšim premijerom Grčke Georgom Papandreuom, bivšim premijerom i ministrom vanjskih poslova Italije Massimom D’Alemom i liderom Socijaldemokrata Slovenije Igorom Lukšićem.

Izaslanstvo SDP-a BiH, koja aktivno sudjeluje u radu Kongresa PES-a, imat će niz bilateralnih susreta s izaslanstvima sestrinskih stranaka iz cijele Europe.

Već na samom početku Kongresa mnogi od sudionika Kongresa dali su podršku SDP-u za predstojeće lokalne izbore, izrazivši nadu da će građani Bosne i Hercegovine slijediti europski trend davanja podrške strankama ljevice i dajući glas SDP-u pomoći u izgradnji društva jednakih prilika za sve građane

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare