Published On: Pet, srp 9th, 2021

KURZ: Potrebno je više, a ne manje protjerivanja

Austrijski kancelar Sebastian Kurz odbacio je oštro pokušaj više nevladinih organizacija da krivicu za smrt 13-godišnje djevojčice pripiše žrtvi i naglasio da nije potrebno manje, već više protjerivanja tražitelja azila koji počine kazneno djelo.

Radi se o slučaju 13-godišnje djevojčice koja je pronađena mrtva naslonjena na jedno drvo u Beču, a za ubojstvo je osumnjičeno više mladih tražitelja azila iz Afganistana.

Kurz je kazao da je šokiran tvrdnjama nevladinih organizacija o stranim prestupnicima optužujući vlast za “rasistički manevar skretanja pažnje”.

“Postoje istine koje moraju biti rečene i ja ću ih dalje izgovarati, i neću prelaziti na dnevni red. Ne postoji niti jedna isprika ili izgovor koji bi opravdao ovaj zvjerski zločin. Zbog toga odbijam svaki pokušaj prebacivanja krivice na žrtvu i svaku pogrešno shvaćenu toleranciju”, naglasio je on u priopćenju za javnost.

Na zahtjev nevladinih organizacija za obustavom protjerivanja u Afganistan Kurz je naglasio da mora biti više, a ne manje protjerivanja, posebno kada je riječ o tražiteljima azila koji su prekršili zakon.

S tim u vezi je podsjetio na izvještaj o sigurnosti Austrije iz 2019. prema kojem su Afganistanci najveća grupa stranaca kada je riječ o seksualnim zločinima./AP/HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x