Published On: Sub, ruj 19th, 2020

KRIVOKAPIĆ: Ja sam novi premijer, a Dritan Abazović će biti šef diplomacije

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić izjavio je da je uvjeren da će u Crnoj Gori doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci.

Krivokapić je rekao da će na konstituirajućoj sjednici Skupštine Crne Gore, koja je zakazana za 23. rujna biti izabrani predsjednik Skupštine i administrativni odbor, te da će, najvjerojatnije, biti predložen i mandatar, ali je sve još u fazi pregovora i dogovora.

– Nadam se da će u ponedjeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato – rekao je Krivokapić za RTS.

Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navodi da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomacije. Krivokapić je istaknuo da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima, kao i da u svom budućem djelovanju žele imati sve nacionalne manjine.

Krivokapić je rekao da su mu iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u razdoblje koje im se pripisuje – hajdučija ili bolje rečeno komitski pokret.

– Sada vidite odakle je ta ideja komita ako predsjednik Đukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo – dodao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje hoće li se njegovim dolaskom na vlast nešto promijeniti u odnosu Beograda i Podgorice, Krivokapić je rekao da će doći do promjene u svim odnosima.

“Mi želimo imati isti princip djelovanja, a to je dobra suradnja prvenstveno sa susjedima, a i svim ostalim državama. To je jasna poruka i stalno je šaljemo”, naveo je Krivokapić./HMS/