Published On: Čet, pro 3rd, 2015

VRISAK SA IVAN SEDLA: Na ulazu u Sarajevo postavljen plakat s porukom "Kanton s posebnim rashodovnim potrebama"

Vriskovci su rano  jutros na pravcu Sarajevo Mostar, točnije pred ulazom u Sarajevsku županiju postavili transparent pored ploče Dobrodošli u Kanton Sarajevo.
Transparent minijaturnih dimenzija u odnosu na ploču s natpisom “Dobrodošli u Kanton Sarajevu” koja je puno većih dimennzija od Vriskovog i formalno podsjeća na odnos Sarajeva naspram drugih 9 županija i kantona u Federaciji BiH. Prihodi drugih kantona/županija od raspodjele javnih prihoda zaista su minijaturni i mizerni u odnosu na one koje dobiva Kanton Sarajevo – baš kao što i formalno estetski ove dvije ploče pokazuju, kazuju nam mladi iz Vriska.
Osim toga, trenutačna situacija podsjeća i na film Igre gladi ( Hunger games) budući da je Kanton Sarajevo privilegirana zona s visokim stupnjem centralizma, unitarizma i u konačnici zona bogata političkim, medijskim i institucionalnim manipulacijama i nasiljem.
Upravo zbog toga – pozdrav trostruke zavojnice kao iz istoimenog filma je pozdrav svih onih koji se bore za fundamentalna politička prava i ustavnu kao i fiskalnu ravnopravnost.
Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare